Правоохоронець у відставці: говорити про правоохоронну систему як про захисника народу - недоречно

 
За останні сто днів влади Януковича криміналітет не лише підняв голову, а й розквітнув буйним цвітом. Та й про що мова, якщо у переддень інавгурації Януковича донецькі бандити у центрі Києва вирішили «розбомбити» ювелірну крамницю. А далі пішло ще краще, адже якщо до влади йдуть ті, хто неодноразово порушував саме кримінальний кодекс, то вони стають яскравим прикладом усім іншим особам, для яких піти кримінальною стежкою - легко. Та воно й зрозуміло: навіщо вчитись, жити чесно, дотримуватись слова, якщо набагато простіше вийти на вулицю і відібрати у когось гаманець, стягнути шапку, зірвати сережки, а потому усвідомлювати, що ти наслідуєш поведінку «успішної людини», адже психологи доводять: повторюй те, що робить успішний чоловік, і ти досягнеш такого ж, як він, результату. А хто не хоче стати президентом? Залишилось єдине – виходити на велику дорогу. Тим паче, що працювати за нормальну зарплатню, за яку можливо було б утримувати родину, все одно ніде.
 
Та все ж суспільство не терпить криміналітету. Пізно чи рано воно починає бунтувати проти кримінального свавілля. І на допомогу суспільству повинна приходити міліція. Але в українській державі ця структура не виконує функцію охоронців правопорядку. Вона давно перетворилась на організацію, що опікується лише розігнанням мітингів та охороною державних структур, в яких сидять не зовсім законослухняні громадяни. Чому ж так сталось? Це та інші питання «Конфлікти і закони» поставили Голові Всеукраїнського громадсько-політичного Руху та громадського об"єднання "Всенародний фронт порятунку України", Голові Незалежної профспілки військовослужбовців України, депутату Київської міської Ради народних депутатів ІІ скликання (заступнику голови постійної мандатної комісії з питань депутатської етики, законності, правопорядку та боротьби із злочинністю в м. Києві), ветерану органів внутрішніх справ України Олександру Лалаку.
 
- Пане Олександре, на Вашу думку, чому держава не реагує на підвищення криміногенної ситуації в державі?
 
Тому що ця окупаційна влада сама є криміналітетом, корупційним спрутом на шиї у народу , а тому обрубати сама собі щупальця ніколи не стане.
- Але в країні збільшується кількість наркоманів, і подейкують, що обіг наркотиків курують правоохоронці. Що ви можете сказати з цього приводу?
 
Як не прикро це визнавати, але в Україні здійснюються всі форми витонченого геноциду проти титульної нації – українців. Не є винятком і обіг наркотиків… Правоохоронці будь-якої країни – це слуги влади та режиму. Якщо найвищі посадовці – корупціонери і «кришують» наркоторгівлю, то і правоохоронці займаються тим самим.
 
- Як Ви вважаєте, чому представники правоохоронних структур перетворились з правоохоронців (охоронців права) на церберів, які не реагують на реальні злодіяння, проте доволі часто фабрикують такі злочини, які і не чинилися?
 
Частково на це питання я вже відповідав. З іншого боку, у словарі Даля чорним по білому написано, що суди і вся правоохоронна система завжди стояли на захисті панівного режиму… Проте в правоохоронній системі є статистика, за яку суворо і завжди питають у відповідних керівників всіх силових і правоохоронних відомств. Отже, навіть корупціонер повинен показати у своїй «правоохоронній» діяльності якусь позитивну динаміку боротьби із злочинністю. Якщо ж своїх блатних братків покривати, то як ще показати позитивну динаміку боротьби зі злочинністю і корупцією, як не за рахунок простих і беззахисних українців???
 
- Тож, з Вашої точки зору, наскільки міліція сьогодні злилася з представниками кримінальних структур і чому так сталось?
 
Міліція не зливалась з ними, а фактично вже їм підпорядкована і виконує їхнє завдання з офіційних державних установ.
 
Тому я вже давно кажу, що ми зараз переживаємо часи української національної катастрофи. І тільки ті, хто не розуміє цього, пророкують ще якусь там катастрофу чи апокаліпсис, живучи у ньому і не усвідомлюючи цього.
 
Так сталось через те, що це не українці вибороли свою державну незалежність у 1991 році, а найвищі корупціонери ЦК і Політбюро КПРС. КДБ і МВС СРСР свідомо і цілеспрямовано розвалили СРСР, розірвали його на шматки, привласнивши собі і своїм кланам цілі республіки і всі їхні багатства. Отже, розваливши СРСР, вони уникнули кримінальної відповідальності за скоєні злочини – немає імперії, то й немає всієї її правоохоронної системи з усіма відповідними законами…
 
А звідси робимо висновок – у українців до цього часу немає своєї держави, це лише міф про українську державність. Хоча з іншого боку вона є, але це не національна державність, а державність корупційна, інтернаціональна в своїй основі від самого початку її проголошення. І до тих пір, поки в Україні панують ті, хто причетний до небаченого в історії людства шахрайства – приватизації всіх національних багатств (серії штучних гіперінфляцій і т.п.) на всьому пострадянському просторі, і в Україні зокрема, говорити про правоохоронну систему, як про захисника народу, взагалі просто недоречно, навіть гіпотетично. Під панівним режимом слід розуміти не лише партію Регіонів, а й всі без виключення парламентські політичні сили України від позиції і так званої «опозиції»…, які періодично влаштовують для народу спектаклі, маючи на меті спільне завдання – надалі дурити наш народ і не допустити до того, аби він оговтався, ретельно розібрався в тому, як його обікрали, і викинув бандитів на смітник історії, притягнувши до кримінальної відповідальності всіх цих крадіїв… І тоді лише можна говорити про докорінне очищення всієї правоохоронної системи від корупціонерів та організованих злочинців – захисників панівної бандократії.
 
 

 



Коментарі

  +0 #1 kremenn 24 янв. 2011 г., 17:14:39
О какой правозащите можно говорить в нашем государстве!!!!!! Если рядовой милиционер и сержантский состав получают до 2000гр. За такие деньги можно прожить??? Конечно те, у кого есть хоть немного мозгов уходят из рядов милиции. Остаються или напроч лишенные интелекта или "мазаные" которые знают что скора займут должность, получат звание со всеми вытикающими благами... А блага включают и возможность "распределения" выдиляемых средст по своим карманам. Наплимер Оболонский отдел ДСО. Нехватает 58 человек!!!!! Клиенты платят за охрану. Люди выходят на работу (вернее почти живут там), а зарплату приносят максимум 1800грн., хотя в стоимость услуг по охране закладываеться не менее 3500. ТАК ГДЕ ДЕНЬГИ!!!!!!! ГДЕ ЗАРПЛАТЫ!!! Дайте неормальную зарплату и насколько меньше будет инциндентов! Люди будут держаться за свои места!!! И кстати, про назначение должностей. Каким образом начальник отдела Оболонского ДСО всего лиш Лейтенант (да еще был уволен из ГАИ), а его заместитель полковник! Совсем не "мазаные", совсем без взяток! И где искать правозащиты обычному сотруднику милиции?????

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Заява спікера Джонсона нарешті підкріплена його рішучістю винести на голосування 60 мільярдів доларів допомоги від США Україні

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.