Азаров - іржавий дріт, що хоче бути леді

Представники провладної партії, незважаючи на усі прогріхи, яких вже наробили (в тому числі і взявши позику МВФ), хочуть довести українцям, що чорне, це все ж таки біле, просто народ страждає на дальтонізм. І заради того, аби довести людям, що це не влада, а саме громадяни попадали з дуба, народу починають розказувати про реформаторські здібності провладної команди. А щоб українці купились на цю фальшиву копійку, ще й порівнюють Азарова з Маргарет Тетчер, наголошуючи, що і ця пані проводила непопулярні реформи, а проте мала велику підтримку в суспільстві і таки вивела Великобританію з кризи.
 
Та чи можна взагалі порівнювати цих двох осіб? Чи є в їхніх діях хоч щось спільне?
 
Прийшовши до влади, уряд Тетчер змушений був боротися з інфляцією і бюджетним дефіцитом. Тож, для подолання останнього застосовувалися непопулярні заходи: скорочення дотацій, допомоги депресивним регіонам та зменшення соціальних виплат.
 
Чи є щось схоже у діях уряду Азарова? Чи зробив він скорочення дотацій підприємствам, що сидять на шиї у держави, або тих, що на половину державні, а на іншу – мають господарів? Ні, в цьому сегменті Азаров не може піти на такі кроки. Як то так, не фінансувати, наприклад, шахту Засядька? Її ж господар Юхим Звягільський – товариш по партії, його ображати не можна. Та й інші структури, усілякі там енерго- та водоканали, які вже давно офіційно державі не належать, але отримують дотації, причому в такому розмірі, що аж ніяк не можна зрозуміти, скільки ж коштує енергія та вода та й взагалі комунальні послуги. З приводу останніх - теж морока, адже на те ж ЖКХ виділяють таку шалену купу грошей, що за такі кошти можна було б за декілька років вже змінити усі комунікації, а проте грошей на цю галузь весь час не вистачає, а держава з бюджету по всяк час виділяє дотації.
 
Що ж до допомоги депресивним регіонам, так, наприклад, Тетчер, коли реформувала шахтарську галузь, запропонувала шахтарям, які лишились без роботи, альтернативу: або отримання коштів на власну справу, або безкоштовне навчання їхніх дітей у коледжах та університетах. А Азаров хіба зацікавлений у розвиткові малого на середнього бізнесу? Його податковий кодекс красномовно доводить, що все, що може робити Азаров – державне рекетирство і тотальний контроль за бізнесом, аби влада, яка не збирається розвивати економіку, все ж могла зняти з кожного, хто не отримує заробітну плату з бюджету, останні труси. І це – реформаторство? Так в чому схожість Азарова з Залізною Леді?
 
Також урядом Тетчер паралельно з вищезгаданими діями проводилось зниження прямих податків і робилися кроки з розвитку дрібного бізнесу. Чи зробив щось подібне Азаров? Та на такий крок він піти не зможе, позаяк якщо він і проводитиме зниження податкового тиску, то лишень для своїх спонсорів по партії, аби саме олігархи, що володіють більшістю підприємств, сплачували до бюджету якомога менше коштів. Саме тому урядом Азарова і не передбачається стимулів і дієвих важелів щодо забезпечення прозорості у структурі власності, а також створення умов для чесної економічної конкуренції з акцентом на малий і середній бізнес.
 
Ну, а про дрібний бізнес і говорити нічого. Осіб, які вирішили заробляти на свої нужди самотужки, януковсько-азаровський уряд боїться як вогню, оскільки такі громадяни є самодостатніми особистостями і не мають рабської покори, а саме такі нинішній владі потрібні раби, які мовчки, с похиленою головою, йтимуть до держави за усілякими субсидіями.
 
Що ж до проведених Тетчер реформ пенсійної системи та системи соціального страхування, то все, на що спромігся Азаров – підняття віку майбутніх пенсіонерів, але без будь-яких альтернатив у сфері самого реформування як такого, позаяк усі реформи чіплятимуть і чиновників вищого рангу, а це не входить в плани Азарова. Це ж саме стосується і зменшення соціальних пільг. Чи хтось чув, щоб уряд Азарова хоча б запропонував законопроект, який би позбавляв депутатів ВР матеріальної допомоги та інших виплат?
 
І хоча влада голосно верещить про оподаткування багатих, і донині ті, хто продає і купує підприємства або банки, в Україні податків не платять. Всі угоди - через офшор. А український бюджет повинен поповнюватись лишень за рахунок українців, які не можуть контролювати НБУ, відкривати собі рахунки в офшорах і за кордоном.
 
Чи відбувалось щось подібне за час урядування Залізної Леді? Та їй і в голову не приходило обкрадати свою країну. Та й англійці, на відміну від українських можновладців, мають повагу до країни і народу.
 
Але позиція Тетчер теж не подобалась народу, і англійці почали проводити страйки. Усвідомлюючи соціальну напругу, Залізна Леді для боротьби зі зростаючим безробіттям переглянула систему допомоги безробітним: стимулювалися неповний робочий день, більш ранній вихід на пенсію і професійна перепідготовка на більш затребувані спеціальності. Крім того, стимулювався розвиток дрібного бізнесу.
 
Чи планує щось подібне робити уряд Азарова? Наскільки відомо, вже зараз представники ПР говорять про 12 годинний робочий день, про підвищення пенсійного віку, а перекваліфікація працівників для більш затребуваних галузей вже проводиться державною службою зайнятості. Щоправда заробітну плату там пропонують таку, що вже ліпше шукати заробітку самостійно, позаяк на пропоновану оплату інколи важкої роботи нормально родину не прогодуєш.
 
Також уряд Тетчер стимулював промислові підприємства поліпшувати свою конкурентоспроможність, скорочуючи витрати, позаяк такий крок сприяє економічному зростанню. Чи робиться щось подібне в Україні? Та ані Янукович, ані Азаров ніколи не наполягатимуть на тому, аби олігархи модернізували виробництва (це ж колосальні затрати). А про економічне зростання України і говорити нема чого – ліпше заганяти державу в боргову яму, аніж розкуркулювати собі подібних. А все, що вимагає МВФ – гарантій щодо забезпечення повернення позики. І такими гарантіями повинно стати підняття пенсійного віку та вартості газу. А от щодо ефективності української економіки, боротьби з корупцією і прозорості в діяльності бізнесу, то такі проблеми української держави МВФ не цікавлять. А чи вкладе уряд Азарова в економіку держави позичені кошти? Аж ніяк! Отримані гроші Азаров і К вкладають у фінансування дефіциту бюджету та для поповнення золотовалютних резервів.
 
Що ж до зовнішньої політики, яку проводила Тетчер і яку запровадив Азаров, тут і говорити нема чого, позаяк Тетчер орієнтувалась на США, а Азаров заглядає під спідницю Росії.
 
Ось такі висновки. То чи можна Азарова порівнювати з Тетчер? Здається, дізнавшись про таке порівняння, Маргарет Тетчер образилась би.
 
 


Коментарі

  +0 #1 правда 22 авг. 2010 г., 16:38:20
Хазаров -мудак
  +0 #2 Контроль 22 авг. 2010 г., 16:42:08
Этот махровый коррупционер старой кучмовской закалки сформировал пархатое правительство Колесниковых,Табачников, и пр. маланцев и поднял цены для простого населения....Он крышует олигархов Ахметовых и своих Коломойских,Губских,Живаг....Эта саранча сожрет славянские территории. Сограждане дадим отпор маланскому засилью и грабежу народа......
  +0 #3 Антиющ 22 авг. 2010 г., 18:41:25
Кретин, Коломойский, Губский и Жеваго - это спонсоры косанутой бестии!
  +0 #4 О козлах.... 22 авг. 2010 г., 18:49:39
Геолог по капусте дурил народ спотихоря прикрываясь6 "Я пошутил"
  +0 #5 Мария 22 авг. 2010 г., 19:11:44
да нет, уважаемый,Коломойский с Тимошенко не дружил никогда, А вот Живаго,как любой олигарх,стелится под власть да ещё и платит ей,потому что "кушать"хочет! дело не в евреях,а в том, что своим умом надо жить!
  +0 #6 navigator 22 авг. 2010 г., 21:16:00
Злитесь, возмущайтесь, психуйте, но наступит время и ВЫ опять ИХ выберете потому что ВЫ не народ ВЫ быдло которое покупается и продается.
  +0 #7 lala 22 авг. 2010 г., 21:39:18
для navigator А найгірше те, що ви теж з цього народу. А тому Ви теж - бидло
  +0 #8 О козлах.... 23 авг. 2010 г., 08:13:26
Главное открытие геолога по капусте: люди могут жить и намного хуже, а могут и не жить, но это уже их дело.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.