Після виборів гривня девальвує

yaschen budget

 
Кабмін умисно не заклав у закон про державний бюджет курс національної грошової одиниці, адже знає, що після виборів гривня девальвує. Про це заявив голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк з парламентської трибуни, повідомляє byut.com.ua.


«Тільки цей уряд може за одну годину засідання в приміщенні Кабінету міністрів збільшити доходи державного бюджету на 20 млрд. грн. Тільки цей уряд може спрогнозувати зростання економіки вдвічі більше, ніж прогнозує МВФ, Світовий банк і всі міжнародні організації. Тільки він може сказати українцям, що покращення настало і збільшено соціальні стандарти, а при цьому збільшити прожитковий рівень на 5,9% і закласти інфляцію так само 5,9%. Іншими словами, у 2013 році прожиткові стандарти зростуть на 0%», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що проект закону про державний бюджет – «ніщо інше, як агітка Партії регіонів перед виборами 2012 року».

Арсеній Яценюк нагадав, що згідно з даними Державного комітету статистики, в Україні промислове виробництво в серпні цього року порівняно з минулим впало майже на 5%.

«Падіння промислового виробництва – це зменшення замовлень. Зменшення замовлень – це закриття заводів. Закриття заводів – це звільнення працівників», - підкреслив він.

Він наголосив, що Об’єднана опозиція «Батьківщина» вимагає від прем'єр-міністра Азарова і президента Януковича пояснень, куди було спрямовано 10 млрд. доларів, витрачених із золотовалютних резервів за останній рік: «Чому за 2,5 роки їхнього перебування у владі Україна позичила на зовнішньому ринку стільки коштів, скільки протягом останніх 20 років?»

Об’єднана опозиція також вимагає пояснень, чому в законі про державний бюджет не закладено курс національної грошової одиниці.

«Як ви рахували бюджет, якщо не знаєте, який буде курс? Уряд умисно не публікує курс, адже знає, що після виборів буде девальвація», - наголосив він.

«Ми вимагаємо, щоб новий закон про державний бюджет розглядала нова Верховна Рада України, в якій буде демократична більшість на базі ВО «Батьківщина», - наголосив Арсеній Яценюк.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.