Віктор Пинзеник: Далі буде державна монополія на валюту, і встановлять курс – за долар 10 копійок

pinzenik

 
Абсолютно непрофесійна політика Нацбанку може обернутися серйозними потрясіннями для валютного ринку і глибокою девальвацією національної валюти. Про це заявив депутат від партії «УДАР» Віктор Пинзеник в ефірі телеканалу TBі, повідомляє прес-служба «УДАРу».


«Ми бачимо абсолютно непрофесійні рішення: обмеження строку повернення валютної виручки, обов’язковий продаж валюти. У мене ніколи на думці не було, що можуть ввести 15% податок на обмін валюти. А завтра це може статися. Далі буде інше рішення – державна монополія на валюту, і встановлять курс – за долар 10 копійок», – зазначає Віктор Пинзеник.

Коментуючи законопроект про податок на продаж валют, екс-міністр фінансів відзначив, що подібне рішення змусить валютний ринок піти в тінь. «Автор законопроекту правильно написав, що метою цього документу є обмеження обігу валюти. Він доб’ється свого – валюти не буде. Вона вся піде у тінь. Але ж валюта – це той якір, на якому тримається економіка!» – наголосив Пинзеник. Він додав: «Краще зробити податок на подих повітря. Бюджет буде повний! Тільки чи буде кому дихати?»

Окрім проблем з обмінним курсом, новообраний депутат від «УДАРу» відзначив, що українська економіка падає, «бюджет не виконується приблизно на 35 мільярдів гривень, на казначейському рахунку вже кілька місяців немає грошей». На думку Пинзеника, цьогорічний бюджетний дефіцит буде великим. «Мене не тривожить сама по собі ця ситуація, бо з ситуацією завжди можна справитися. Мене тривожить, що на цю ситуацію не реагують і не намагаються вживати адекватних дій», – зауважив екс-міністр.

Найперше, що сьогодні потрібно для стабілізації економіки, на думку фахівця, це збалансований бюджет. «Країна не може жити в борг, країна мусить жити в межах того, що заробляє», – резюмував Пинзеник.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.