Україна потрапила в тотальний економічний колапс

kolaps

 
Україна «завдяки Януковичу, Азарову і Партії регіонів потрапила в тотальний економічний колапс». Про це в ефірі телеканалу ТВі заявив член Ради Об’єднаної опозиції, перший заступник голови парламентської фракції «БЮТ – Батьківщина» Сергій Соболєв, повідомляє byut.com.ua.


«Це бюджетні дірки, це неможливість оплатити елементарне – від харчування дітей до речей, яких вимагає зимовий період (я маю на увазі опалення і т. ін.)», – зазначив політик.

За словами парламентаря, «те, що відбувається з Пенсійним фондом – це тотальний провал: уже почалися перші невиплати пенсій».

«На 16 млрд. гривень наперед проплачено податок на прибуток. 40 млрд. гривень неповернутого податку на додану вартість. У найгірший період кризи – 2008 – 2009-й роки – 16 мільярдів неповернення ПДВ вважалося катастрофою, а зараз 40 мільярдів. До того ж це вимивання обігових коштів ключових підприємств. Якщо до цього ще додати те, що відбувається з цінами на продукцію гірничо-металургійного комплексу, то ситуація просто патова», – зазначив Сергій Соболєв.

«Що пропонує уряд? Уряд пропонує гасити полум’я керосином. Вони пропонують 15-відсотковий податок, щоб остаточно відбулася доларизація країни, щоб остаточно все пішло в тінь і ми втратили з офіційного обігу всі операції, які відбуваються на валютному ринку. При чому це операції, які тримаються на заробітчанах, які сьогодні присилають ці кошти з-за кордону, і на людях, які зібрали гроші на «чорний день». Тому це шлях в нікуди», – наголосив політик.

На його думку, в Україні постійно відбуваються приховані грошові емісії.

«На сьогоднішній день називається цифра 24 млрд. доларів золотовалютних запасів. Я хочу нагадати, що кризовий 2009 рік закінчили з 34 мільярдами. Тобто в кризу в нас було на 10 млрд. доларів більше золотовалютних запасів, ніж сьогодні під час так званого «зростання» і «покращення». Тому, на мій погляд, постійно відбувається додруковування грошей. Кожен це відчуває на зростанні цін, ми бачимо, якими липовими папірцями видається заробітна плата – вона вже, як у шалені 90-ті, не встигає за зростанням цін на товари. Мені ця ситуація нагадує 99-й рік: попередній уряд залишив усе напризволяще, і з нуля треба було «витягати» країну, яка стояла на порозі дефолту», – сказав Сергій Соболєв.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.