Сланцевий газ – різдвяний подарунок від Уряду!

shale gas

 
Як стало відомо, Кабінет Міністрів України планує 3 січня 2013 року затвердити Угоду про розподіл продукції з компаніями Chevron, Shell та ExxonMobil на видобування вуглеводнів на Олеській, Юзівській та Скіфський ділянках, повідомляє прес-служба НЕЦУ.


Цей проект неоднозначно сприймається українським суспільством.

Науковці, громадськість занепокоєні негативними наслідками та ризиками для довкілля. На відміну від європейських країн, українські урядовці протягом останніх 8 місяців намагаються йти шляхом силового продавлювання рішення, без ґрунтовного дослідження наслідків видобування, обговорення та врахування точки зору місцевих громад, їх представницьких органів. Ігноруються застереження науковців-екологів та переважної більшості екологічних громадських організацій.

Десятки зустрічей, дискусій, протестних акцій, прес-конференцій, інформації в ЗМІ завершились 12 грудня 2012 р. проведенням національного круглого столу (детальніше –http://www.ecoleague.net/5623003-169-2669.html).

У засіданні взяли участь представники усіх регіонів України – народні депутати, провідні українські науковці, фахівці у галузі геології, енергетики, представники місцевих громад, громадських природоохоронних організацій, засобів масової інформації, та сформували спільне бачення – Національну платформу щодо оцінки негативних наслідків для довкілля та життєдіяльності населення від видобування сланцевого газу в Україні (детальніше – http://www.ecoleague.net/5623003-169-2674.html).

Вже розпочато національну кампанію «Ні – сланцевому газу в Україні», в рамках якої відбуваються інформаційні акції, роз’яснювальна робота з місцевими громадами, збір підписів проти видобування сланцевого газу в Україні.

Закликаємо усіх, хто усвідомлює свою відповідальність перед нинішнім та прийдешніми поколіннями та прагне захистити природне середовище, направити листи і телеграми на адресу Уряду України (Кабінет Міністрів України,01008, м . Київ, вул. Грушевського, 12/2) з вимогою припинити реалізацію проекту з видобування сланцевого газу, який є небезпечним для довкілля та життєдіяльності громадян України.



Коментарі

  +1 #1 seruy 2 янв. 2013 г., 15:19:06
Почалася російська інфромаційна війна проти газовоі неззалежності Украіни.Бо в противному випадку РФ тіряе самий великий шмат пирогу- украіну.
  +0 #2 Влад 2 янв. 2013 г., 19:58:08
Сначала надо разобраться а потом орать "ни". Да и органам надо выяснить, сколько за это ни заплачено. Так званые экологи помниться кричали ни и судоходству на Дунае, пока Румыния активно развивала свой судоходный путь в обход Украины, оставив без работы Рени, Измаил, Вилково и другие нащи порты на Дунае.
  +0 #3 Viktor 2 янв. 2013 г., 20:18:30
Кто и как будет отвечать, если экологический ущерб от добычи сланцевого газа превысит масштабы Чернобыльской катастрофы?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.