Опозиція вимагає від Азарова прозвітувати про виконання держбюджету

zvit kabmin

 
Опозиція вимагає від уряду прозвітувати у Верховній Раді про виконання держбюджету на 2013 рік. Про це заявив голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на погоджувальній раді в парламенті в понеділок, 3 червня, повідомляють «Конфлікти і закони» з посиланням на прес-службу «Батьківщини».


Арсеній Яценюк зазначив, що минулого пленарного тижня уряд повинен був звітувати в парламенті про виконання державного бюджету за 2012 рік: «Звіт був підготовлений і розглянутий на відповідному профільному комітеті, але до парламентської зали він і не дійшов».

Опозиція вимагає звіту уряду про виконання державного бюджету 2012 року: «Також ми хотіли б почути від уряду відповіді на запитання, що відбувається в українському бюджеті і чому дефіцит державного бюджету, за даними Мінфіну, за останні п’ять місяців зріс у чотири рази в порівнянні з показниками минулого року».

Голова фракції «Батьківщина» також підкреслив, що з 1 січня поточного року уряд залучив майже 60 млрд грн.: «Куди витрачаються ці кошти і хто буде потім погашати внутрішню і зовнішню заборгованість України? Чому сьогодні державний бюджет живе фактично виключно за рахунок позичених коштів, а не за рахунок росту економіки, який цей уряд так і не спромігся забезпечити».

Арсеній Яценюк звернувся до спікера парламенту з тим, аби він направив листа прем’єр-міністру України з вимогою подати до Верховної Ради програму дій Кабінету міністрів України: «Це пряма конституційна вимога, яка порушується протягом останніх трьох років. Український уряд повинен прибути до парламенту, чітко відповісти на питання, що він робив, і дати нам картину того, що він буде робити».

Він також нагадав, що генеральний прокурор України ще жодного разу не виступав у стінах Верховної Ради: «Парламент повинен запросити генерального прокурора з інформацією про те, що відбувається в країні», - зазначив він, додавши, що генпрокурор має прозвітувати стосовно побиття журналістів 18 травня, а також загалом про те, що відбувається в Україні: щодо корупції, того, що відбувається в суддівській, правоохоронній системі.

За його словами, генпрокурор повинен поінформувати парламент про те, як органи прокуратури борються за законність і правопорядок в країні. «Ми як опозиція сподіваємось, що генеральний прокурор представляє не Партію регіонів, а прокуратуру як незалежний орган. І хотіли б, щоб він прибув до Верховної Ради і поінформував парламент, які є проблеми в Генеральної прокуратури і як вона бореться з «беспределом» і бандитизмом, який є сьогодні в країні, в тому числі й у вищих ешелонах влади».

Арсеній Яценюк також зазначив, що до порядку денного парламенту включено проект закону №2971 щодо так званих проблемних округів. Він нагадав, що за наполягання опозиції спікер ВР дав доручення профільному комітету щодо напрацювання спільного законопроекту.

«Робоча група поки що його не напрацювала - у неї буде засідання сьогодні і завтра, - тож до моменту напрацювання спільного законопроекту щодо виборів у проблемних округах доцільності включення до порядку денного інших законопроектів немає. Це наше зобов’язання також перед європейськими партнерами, тому давайте разом внесемо цей законопроект всіма фракціями і проголосуємо так, як ми голосували по всіх інших законопроектах, в тому числі й євроінтеграційних», - підкреслив він.

Голова фракції «Батьківщина» також наголосив, що одним із перших на наступному пленарному тижні необхідно розглянути проект закону №2221 щодо скасування необґрунтованих пільг і привілеїв для осіб, уповноважених на виконання функцій держави: «Цей закон про те, щоб відібрати пільги у членів уряду та Верховної Ради, щоб продати «Кончу-Заспу», за яку чомусь платять українські платники податків. У країні неймовірні проблеми з виконанням державного бюджету. Такий закон повинен бути прийнятий, і сотні мільйонів гривень повинні бути спрямовані в тому числі на лікарню «Охматдит», яку не можуть добудувати протягом декількох років».

Арсеній Яценюк повідомив, що 31 травня направив спікеру ВР листа, в якому вимагає включити до порядку денного ВР ще близько 20 проектів законів від опозиції.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.