Яценюк хоче дізнатися, за що янукович отримав 15 мільярдів і знижку на газ

znigki yanukovich

 

Уряд Януковича повинен на третину знизити вартість газу для населення і тарифи на ЖКГ-послуги, якщо ціна на газ з 1 січня наступного року буде на третину нижча відповідно останніх домовленостей у Росії. Про це заявив на Народному віче на Майдані у вівторок, 17 грудня, голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба ВО «Батьківщина, передають «Конфлікти і закони».


Він нагадав, що янукович «привіз із Росії» ціну на газ на 130 доларів меншу, ніж була - 270 замість 400: «Але якщо ціна на газ з 1 січня наступного року буде на 30% менша, то це означає, що уряд президента януковича повинен на 30% зменшити вартість газу для населення і всі тарифи на послуги ЖКГ».

«Тоді ми відчуємо, що це правда. В іншому випадку - це брехня і це означає, що янукович у схемі й у корупції», - наголосив він.

Арсеній Яценюк поставив цю вимогу на голосування. Майдан підтримав її одноголосно.

Щодо домовленостей у Москві Арсеній Яценюк зазначив, що «знає тільки одне місце, де є безкоштовний сир – мишоловка». «янукович отримав безкоштовно $15 млрд і ще отримав знижку на $130 на тисячу кубометрів газу, - а це приблизно ще $5 млрд. Тобто загалом $20 млрд. Ми хочемо почути, що він віддав», - наголосив він.

Арсеній Яценюк наголосив, що Майдану вдалось добитися, «що янукович не підписав Митний союз»: «Але він приїде до України, і ми хочемо чітко побачити, які документи були підписані».

«Жоден документ, який суперечить європейській інтеграції, не пройде процедуру голосування в парламенті. Парламент наглухо заблокуємо, щоб не дати можливості януковичу протягнути антиєвропейські угоди, якщо він підписав такі угоди в Москві», - підкреслив голова Політради «Батьківщини».

Він наголосив, що російський народ – «не просто наші сусіди, це наші партнери»: «Це країна, з якою нам треба товаришувати, з якою нам треба вести бізнес. Це країна, до якої їздимо ми і яка їздить до нас».

Проте він вважає «зневагою» останні заяви президента Росії Путіна щодо Майдану: «Ми вимагаємо, щоб ви нас поважали так само, як ми поважаємо вас. І ми не допустимо того, щоб чи-то президент Росії, чи будь-хто інший принижував честь і гідність українського народу і української держави».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.