Пинзеник: Українська економіка почала використовувати можливості, які дає Угода про вільну торгівлю з ЄС

pinzenik vekseli

 
Народний депутат України Віктор Пинзеник відзначає позитивні зрушення у зовнішній торгівлі України останніх місяців. «На фоні безперечної пріоритетності уваги до подій, що відбуваються на сході країни, малопомітною стала інформація про позитивні сигнали зрушень у зовнішній торгівлі України», - зазначив Віктор Пинзеник, передають «Конфлікти і закони».


За словами Пинзеника, вперше за багато років сальдо зовнішньої торгівлі України виявилося позитивним. Він зауважив, що за підсумками п’яти місяців поточного року експорт перевищив імпорт більші ніж на 0,5 млрд. доларів, а востаннє позитивний результат зовнішньої торгівлі був зафіксований у 2004 році. Народний депутат додав, що факт такого перевищення фіксується з березня поточного року і є результатом процесу девальвації національної валюти. «Будучи неминучим наслідком провалу економічної політики останніх років, корекція курсу посилила конкурентоздатність національної економіки як на зовнішньому, так і на внутрішньому ринку. Чинник припинення постачання газу з боку Російської Федерації теж мав певний вплив, але не він був визначальним», - наголосив Віктор Пинзеник.

Крім того, підкреслив він, досить істотні зрушення відбуваються в структурі українського експорту. За його словами, при загальному зменшенні експорту за січень–травень на 5,1 % наші виробники нарощують обсяги експорту в країни Європейського Союзу, який зріс на 15,3%, в тому числі у травні (до травня минулого року) майже на 38% (загальне зростання експорту в травні склало 3,9%). При цьому, частка країн ЄС в українському експорті досягнула за п’ять місяців 33,5% проти 27,6% за аналогічний період минулого року.

Віктор Пинзеник зауважив, що українська економіка вже починає використовувати можливості, які дає угода про вільну торгівлю з Європейським Союзом. Цей процес, зазначив політик, підштовхується повномасштабною торгівельною війною, що веде РФ стосовно імпорту українських товарів. «В умовах агресії з боку нашого північного сусіда та непростої економічної ситуації важливо поєднати зусилля парламенту, уряду і бізнесу для прискорення процесу нарощування масштабів виходу на європейський ринок. Зокрема, ухвалення відповідних законів, проведення урядом переговорів щодо збільшення обсягів квот та спрощення процедур проходження технічних бар’єрів, наполегливість та націленість бізнесу в пошуку нових ринків», - наголосив Пинзеник.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.