Де взяти гроші у Держбюджет 2015?

groshi budget

 
От і стикнулися у парламенті інтереси громадян та олігархів, які фінансують партії «проєвропейської більшості». Поки коаліційна більшість стала на бік власних спонсорів. У Проекті закону про державний бюджет України на 2015 рік, який досі ніби мав розглядатися, але був переданий на доопрацювання, виписані положення, за якими весь тягар реформ мав лягти на плечі звичайних громадян. Але олігархія залишає за собою економічну систему, яка дозволяє на тлі зубожіння та непопулярних реформ і надалі отримувати надприбутки.


Реформи, звичайно, потрібні. Більше того - потрібні непопулярні реформи. Потрібна жорстка фінансова дисципліна. Але непопулярними реформи мають бути для всіх. Для олігархії вони лишаються цілком популярними.

Проект бюджету передбачав скасування стипендій, пільг, пенсій. Це непопулярна частина для громадян. Непопулярної частини для олігархії у проекті бюджету просто немає.

groshi budget1
Як олігархат мав би заплатити свою частину за реформи? Лише кілька цифр – підвищення ставок для великого бізнесу на користування надрами (на 15-25%) дало би в бюджет додаткових 7 млрд., приватизаційна дооцінка підприємств (до 30%), які задешево приватизували Ахметов, Новінський, Суркіс, Фірташ у 2010-2014 рр, дало би в бюджет додаткових 15 млрд. грн., скасування особливих умов оподаткування для гірно-збагачувальних комбінатів (власність Фірташа, Курченка, Бойка, Пінчука) додало би в бюджет 80 млрд. грн., зобов’язання всіх державних та казенних підприємств проводити відкриті тендери заощадило би бюджет на 50 млрд. грн… Ці цифри можна продовжувати.

Корінь зла – у залежності партій від олігархічної системи, яка змушує нібито проєвропейських політиків бути частиною неєвропейської системи олігархічних монополій та корупційних схем доступу до бюджету. Тому-то постійно наголошую – для бюджету дешевше мати державне фінансування політичних партій (як в Європі) та обмеження на передвиборчі фонди. Тоді політики не мають зобов’язань перед спонсорами і не поводять себе як голосувальні машини для «дерибану» бюджету.

Sergiy Taran, facebook.com



Коментарі

  +2 #1 Евгений Киев 15 дек. 2014 г., 17:53:25
Предлагаю, как альтернативу, отменить - спецобслуживание в МинФине. И резину для авто для Яцынюка( по 42 тыс Грн на каждое колесо),,, Феофанию, и спецКассы, а так-же, Оздоровительные, спецобслуживание, и ... Депутатскую неприкосновенность. В сумме - это покроет студентов и пенсионеров, вместе взятых. Ёёёё? Слабо?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.