​Село профінансувало газ у село… І тут фігась - нова реформа від пана Вовка

1997 рік. Село Литовеж Волинської області. Жителі села вирішують зробити газифікацію. Але ніхто цього просто так не зробить. Тому збирають гроші з бажаючих мати газ селян і роблять своїм коштом.


Приймається рішення, що за рахунок таких зібраних грошей газ підводиться усім, хто живе не далі, як 50 м від проведеної газової труби (густонаселеної вулиці). Хто живе на окремих віддалених вуличках, трубу тягне собі сам за свої гроші.

Наша хата була на окремій вулиці із 4-х хат. Тому ще 200 метрів приєднання довелося робити за свої гроші. Це все вилилося у копієчку, а в 90-ті з грошима не дуже.

У підсумку село профінансувало газ у село, а дехто ще окремо і до своїх хат.

2015 рік - ціна газу виросла, то встановили твердопаливний котел. Ну ніби, щоб менше платити пенсіонерам і менше споживати вонючого газу.

І тут фігась - нова реформа від пана Вовка. Абонплата за приєднання. За те, що збудував за свої гроші. 1555 грн у рік.

Але і то ще не все. Виявляється, через 2 роки та абонплата має стати вдвічі більшою - 3100грн.

Ну і субсидіі на то не розповсюджуються. Тільки живі гроші.

Мораль. У рішеннях регулятора мають бути не просто математичні розрахунки, які можна підігнати і під Роттердам+, і під Донецьк+. Має бути елемент справедливості, адже це арбітр, квазісудовий орган.

Andriy Gerus, facebook.com

Фото istochnik.info



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.