​Українцям продавали електроенергію на 60 відсотків дорожче, ніж в Європі


Наша найбільша енергетична компанія ДТЕК розмістила привітальне відео до дня Незалежності. Там, серед іншого, з гордістю вказується, що завдяки роботі ДТЕК Україна не імпортувала електроенергію https://www.facebook.com/DTEKcompany/videos/1619831551374866/.


Восени 2016 року вартість електроенергії у сусідніх з нами європейських країнах (Польща, Румунія, Угорщина, Словаччина) була 34-39 євро за мВт-год. А українські ТЕС відпускали е/е по тарифу 58,5 євро за мВт-год, тобто на 60% дорожче.

«Бурштинський острів» об'єднаний із Європою, тобто технічно ми могли брати суттєво дешевшу електроенергію з Європи і таким чином знизилася би середня ціна е/е для усіх споживачів. Саме так працює ринок і конкуренція. Хто дає найкращі умови - у того купують. Це не значить, що Україна обов’язково би імпортувала. Це значить, що якби працював такий принцип, ціна наших виробників не піднімалася б вище імпортних, бо вони б розуміли, що втратять ринок.

Але наші «немонополісти» на одному круглому столі за ринок і конкуренцію, а на іншому - проти імпорту е/е, а за вітчизняного виробника (тобто, за себе). Головне - вчасно перевзутися.

Електроенергія - це чи не єдиний товар, імпорт якого в Україну сьогодні заборонений. І це навіть виставляють, як досягнення.

Дякуємо за стабільне забезпечення світлом. Але якби ви нас, споживачів, любили трохи менше і давали можливість купувати дешевшу імпортну е/е, ми були б ще більше вдячні.

Ну і погодьтесь, ми вас теж непогано фінансово забезпечили зростаючими тарифами через Роттердам+. Але, можливо, нам вже пора перейти до трохи більш прагматичних відносин?

Andriy Gerus, facebook.com

Фото зі сторінки facebook.com



Коментарі

  +0 #1 Victor 30 авг. 2017 г., 11:52:12
"Жити по-новому!" пеця порошкович

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.