​ЖКХ: готуйте гроші та чекайте непроханих гостей

Готуйте гроші та чекайте непроханих гостей. Деякі неприємні речі з щойно ухваленого закону про житлово-комунальні послуги.


1. Щоб одразу не лякати людей збільшеними витратами, автори закону платежі «витончено» розвели: а) власне витрати на утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території; і, окремо, б) так звана «винагорода» управителю.

2. Вводиться, окрім плати виконавцю комунальної послуги, ще й абонентська плата — начебто для відшкодування витрат виконавця, пов’язаних з укладенням договору про надання комунальної послуги, здійсненням розподілу обсягу спожитих послуг між споживачами та стягненням плати за спожиті комунальні послуги, а у випадках, визначених цим Законом, також і витрати на обслуговування приладів - розподілювачів теплової енергії та/або вузлів обліку, що забезпечують індивідуальний облік споживання відповідної комунальної послуги у квартирах (приміщеннях) багатоквартирного будинку.

3. Визначено, що капітальний ремонт внутрішньо-будинкових систем багатоквартирного будинку, що забезпечують надання відповідної комунальної послуги, здійснюється співвласниками чи залученими ними уповноваженими на виконання таких робіт особами ЗА РАХУНОК СПІВВЛАСНИКІВ. Технічне обслуговування та поточний ремонт внутрішньо-будинкових систем електропостачання та газопостачання здійснюються суб’єктом, визначеним співвласниками багатоквартирного будинку також за рахунок співвласників, тобто нас з вами.

4. Комерційний облік комунальних послуг з постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання здійснюється вузлами обліку відповідних комунальних послуг, що забезпечують загальний облік їх споживання в будівлі, її частині (під’їзді), обладнаній окремим інженерним вводом, згідно з показаннями його (їх) засобів вимірювальної техніки. Розподіл обсягів спожитих у будівлі послуг з постачання теплової енергії, гарячої та холодної води між споживачами здійснюється відповідно до законодавства. Внески за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку комунальних послуг з постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання включаються до плати виконавцю відповідної комунальної послуги і в рахунку відображаються окремо.

5. Найцікавіше. Недоторканість житла тепер стає фікцією. У невідкладних випадках (хтось має сумнів, що вони завжди знайдуться в наших реаліях, і де та хитка межа, що відокремлює їх від свавілля?) несанкціонований доступ до житла, іншого об’єкта нерухомого майна відбувається без отримання згоди його власника (користувача), якщо в момент виникнення невідкладного випадку такий власник (користувач) відсутній і немає можливості (чи бажання?) встановити зв’язок з ним для інформування про необхідність негайного прибуття до житла, іншого об’єкта нерухомого майна або він відмовляється допустити в належне йому житло (інший об’єкт нерухомого майна) представника виконавця, і при цьому є об’єктивні підстави вважати (кому?), що аварія, яка створює загрозу життю та/або майну, наявна саме в цьому житлі (іншому об’єкті нерухомого майна).

Навіщо тепер санкція суду, необхідно лише організувати дзвінок, що в когось тече вода. Є ви вдома, чи вас немає, а в квартирі у вас погуляють.

Тут треба сто разів подумати, перед тим як цю норму вводити й застосовувати. І як це робити.
Це лише 5 позицій, але таких цікавинок в новому законі чимало.

Поіменне голосування за закон тут http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=15504

Леонід Косаківський, facebook.com

Фото 2017rik.pp.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.