​Для чого зроблені блокіровки податкових накладних?

Все дуже просто:


1.Бюджет в Україні поповнюється тільки однією конторою, яка має скорочену назву ОПГ, або повну – Державна фіскальна служба.

Про своє «поповнення бюджету» вони «па-савецки» рапортують при кожній нагоді. Бізнес до поповнення бюджету немає ніякого відношення, за їх висловлюваннями.

2.Бізнес займається тільки тим, що уклоняється від сплати податків. У цьому твердо впевнені податківці-фіскали.

Ще податківці чомусь впевнені, що бізнес користується коштами, які за визначенням є державними.

Але в державі немає «державних» коштів, це особисто кошти платників податків, фізичних та юридичних осіб.

3. Держбюджет в Україні розраховується від витрат - скільки потрібно заплатити депутатам, міністрам, силовикам, армії (саме в такому порядку) та іншим, ще не забути пенсії підняти на 10 гривень, бюджетникам зарплату.

Тому під статті витрат підганяються дохідні статті.

Одна із них – надходження від ПДВ.

4. Переходимо до питання блокування податкових накладних з ПДВ.

Скажемо, працює середнє або мале підприємство, або ФОП, и вийшов у них валовий доход від продажу товару за, скажемо, листопад 2017 р., коли почалися масові репресії, пардон, масові блокування податкових накладних у бізнесу в Україні, в 3 млн грн, або 500 000.00 грн ПДВ.

Але підприємства (щоб щось продати, потрібно щось купити) купили товару на 2 850 000.00 грн, або на 475 000.00 грн ПДВ. Прибуток вийшов 150 000.00 грн.

З цього прибутку потрібно заплатити ПДВ 25 000.00 грн. – (500 000.00-475 000.00=25 000.00). З решти 125 000.00 грн потрібно сплатити податки із зарплати, саму зарплату, оренду офісів та інших приміщень, сплатити за користування Інтернетом та іншими видами зв'язку та інші витрати.

Що робить ДФС – вона блокує податкові накладні на суму 500 000.00 грн, які підприємство все одно повинно включити в Декларацію по ПДВ за листопад 2017 р. і перерахувати цю суму до бюджету.

Але покупець у цього підприємства теж не отримав податкового кредиту на ці ж 500 000.00 грн, до речі, але товар все ж таки отримав і продав на якійсь завод на суму 3 150 000.00 грн, або 525 000.00 грн.

Він також зобов'язаний включити ці податкові накладні на 525 000.00 в звіт по ПДВ за листопад 2017 р. і перерахувати цю суму до бюджету.

Що ж виходить в результаті - замість 50 000.00 грн, чесно зароблених бюджетом, бюджет краде з допомогою ДФС у бізнесу понад мільйон гривень, вилучає їх з оборотних грошей тільки у двох підприємств.

Те, що це серйозно відіб'ється на економіці, на цінах, тарифах, зарплатах - це ще нічого не сказати.

Є ще більш важливе:

5. Блокування податкових накладних означає, що фізична особа-підприємець, фірма, підприємство визнані винними і покарані всупереч Конституції та без рішення суду.

Також, згідно ст. 6 Господарського кодексу України, одним із загальних принципів господарювання в Україні є, зокрема, заборона незаконного втручання органів державної влади та органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб у господарські відносини.

А тепер питання – якщо платник порушує законодавство, що робить держава?

Правильно, наказує його.

Друге питання – якщо держава, тобто, чиновники, яких близько 300 000.00 порушують законодавство, що робить суспільство, народ, якого понад 40 млн, зі своїми підлеглими-чиновниками, найнятими їм на роботу?

Нічого.

Ну, може, ще підвищити зарплату через ВР.

У нас всі чиновники чомусь вирішили, що вони недоторканні, закон для них не писаний.

А що народ?

(Народ безмолвствует). Що означає алегорично: 1. Про покірливу слухняність народу владі, про відсутність бажання, волі, сміливості захищати свої інтереси.

Але, все ж таки, не мовчіть?!

Larisa Bogdanova, facebook.com

Фото news.dtkt.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.