​Чотири однотипні схеми, по яких компанії Ахметова за півтора роки отримали 3,7 млрд грн

Всі наші платежі за е/е ідуть в обленерго, а далі в ДП «Енергоринок». Останній розподіляє ці кошти виробникам електроенергії по алгоритму, а саме пропорційно виручці компаній-виробників.


За останні 1,5 роки НКРЕКП чотири рази по-серйозному відходило від цього алгоритму.

1. Осінь 2016 р. Платіж 200 млн грн від Київенерго (ДТЕК) не розподіляється пропорційно усім виробникам, а повністю повертається, як оплата виробнику - тому ж Київенерго (ТЕЦ-5, ТЕЦ-6). Інші компанії, зокрема державні Центренерго, Енергоатом, Укргідроенерго, Укренерго не отримують нічого.

2. Грудень 2016 року. НКРЕКП проводить 686 млн грн в обхід загального алгоритму. З них 676 млн грн отримує компанія ДТЕК. Державні Енергоатом, Укргідроенерго, Укренерго не отримують нічого.

3. Грудень 2017 року. 1,8 млрд грн виділяється з держбюджету на покриття збитків підприємства «Вода Донбасу» (наслідки «прибуткової» роботи в зоні АТО). Вся сума іде, як оплата за е/е. Але НКРЕКП ці 1,8 млрд грн знову проводить в обхід звичайного алгоритму. Близько 1,3 млрд грн отримав ДТЕК. Державні Енергоатом, Укргідроенерго, Укренерго не отримують нічого.

4. 09 січня 2018 року. НКРЕКП в обхід алгоритму проводить 2 млрд грн, з яких 1,5 млрд грн отримує ДТЕК. Енергоатом, Укргідроенерго, Укренерго не отримують нічого.

З таких рішень виглядає, що для держкомпаній гроші взагалі не потрібні. Але ні, НКРЕКП з 1 січня цього року підняв тарифи для Енергоатома та Укргідро на 16% та 20% відповідно, які знову ж мають покритися споживачами. Бо наші попередньо сплачені тарифи не всі дійшли до цих компаній.

Сумарно з допомогою таких схем та ручних рішень регулятора компанія ДТЕК Р. Ахметова в обхід загального алгоритму отримала близько 3,7 млрд грн. Із них 1,7 млрд грн не були б отримані, якби платежі відбувалися згідно загальних правил.

Державні Енергоатом, Укргідроенерго, Укренерго сумарно внаслідок відповідних рішень НКРЕКП недоотримали біля 1,6 млрд грн.

Голова НКРЕКП Д. Вовк розумна людина, тому, впевнений, він усвідомлював і розумів суть та наслідки таких рішень. І, як бачимо, такі дії мають систематичний повторюваний характер.

Якщо вас цікавили практичні приклади, як же у дійсності олігархи отримують в Україні мільярди - то ось так, з допомогою лояльних чиновників.

Andriy Gerus, facebook.com

Фото Цензор.НЕТ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.