​Міненергетики вирішило заборонити домашні сонячні панелі

Міністерство енергетики пояснило свою ініціативу заборонити домашні приватні СЕС будувати на землі. Виявляється, міністерство «керується виключно інтересами споживачів», бо бачить загрозу, що через домашні СЕС може зрости тариф на електроенергію.


Ця відповідь у стилі нашої політичної еліти. Для вашого розуміння:

1. Понад 50% грошей із ринку забирають вугільні електростанції, 80% яких належить ДТЕКу Ахметова і які працюють по тарифу Роттердам+. Це міністерство не хвилює.

2. Ці вугільні електростанції працюють по найвищому тарифу у світі. Такий тариф на 40%-100% вищий, аніж ціна е/е на біржі в Угорщині. Це міністерство не хвилює.

3. Промислові «зелені» сонячні та вітростанції забирають із ринку 15 млрд грн або 8% від усіх грошей енергоринку. Загальна потужність таких крупних СЕС та ВЕС складає понад 2 000 МВт - працюють по «зеленому» тарифу у 2-3 рази вище, аніж у Європі. Це міністерство не хвилює.

4. Малі домашні приватні СЕС складають 160 МВт - це близько 6% від усіх «зелених», забирають з ринку вони 0,9 млрд грн у рік. Це приблизно 0,5% від усіх грошей енергоринку, які ідуть аж на 7 500 різних домогосподарств по всій Україні. І тут міністерство раптово почало керуватися інтересами споживача.

Тобто, ні Роттердам+ (50% грошей енергоринку), ні промислові «зелені» тарифи (8% грошей енергоринку) так не розхвилювало Міненерго, як дрібні домашні приватні СЕС, які забирають аж 0,5% грошей енергоринку.

Саме з цього міністерство розпочало свою нібито «боротьбу за інтереси споживачів». При чому вирішили навіть не зменшити відповідні «зелені» тарифи, а просто заборонити будувати дрібні домашні СЕС на землі.

Не вірю.

Andriy Gerus, facebook.com

Фото umoloda.kiev.ua



Коментарі

  +1 #1 Иван 12 апр. 2019 г., 19:49:27
капитализм - это не для народа
  +0 #2 Сашко 19 апр. 2019 г., 18:35:52
Тому що, це Украина, В Украине всё для людей! А если вам кажется, что не для людей, то вы сепаратист, за раскол украины, а ещё кремлебот, рашист и т.д.. Слава мозгу украины! О чём это я?.....

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.