​Уряд вже декілька років є постійним клієнтом кіоску «Швидкі гроші»

Те, що сьогодні стрічка новин заповнена політичними та навколополітичними повідомленнями, влаштовує владу і минулу, і владу сьогоднішню.


Нехай краще тішаться обговоренням дикції Парубія, або кросівок першої леді, ніж хоч на крок наблизяться до розуміння того економічного п***ця, в якому перебуває Україна внаслідок п’яти років рішучих реформ та трьох років керівництва представниками вінницької школи економіки під гаслом явампокажукакстранойуправлять.

Ми ж всі бачимо, як у геометричній прогресії зростають біля метро та зупинок кіоски «Швидкі гроші», «Миттєві кредити до зарплати», але навіть у найсміливішому сні не можемо уявити, що уряд вже декілька років є постійним клієнтом такого ж кіоску, але на значно вищому рівні, і позичає там гроші під фантастичні відсотки, але не до зарплати (з зарплатами в уряду все гаразд), а до виборів.

Суми вкладень банків в ОВДЗ зросли з 101 млрд.грн. у 2013 до 418 млрд. у 2017 р.

Упродовж 2018 року державний та гарантований державою борг України зріс на 29,7 млрд. грн. (1,39%) до 2,168 трлн. грн.

У структурі державного та гарантованого державою боргу переважають коротко- та середньострокові запозичення. Пікові виплати за державним боргом припадають на 2019 рік, а загальна потреба Державного бюджету у фінансуванні в 2019 році становитиме більше 12% ВВП.

У 2018 році Уряд активно використовував внутрішній ринок запозичень з метою рефінансування зовнішньої заборгованості шляхом емісії переважно короткострокових ОВДП, номінованих в іноземній валюті.

Розміщення на первинному ринку ОВДП в іноземній валюті у 2018 році становили: $3,5 млрд. та 0,5 млрд. євро (67,5% та 44% з яких відповідно з терміном погашення до 1 року).

Станом на кінець лютого 2019 року обсяг запланованих внутрішніх запозичень на поточний рік становив 240 млрд. грн., що на 94% більше від суми запозичень, передбачених Законом про Державний бюджет на 2018 рік.

Дуже скоро – через пару місяців – з кіоску «швидкі гроші» постукають у двері боржників колектори. Ні, не так. Не постукають, а будуть грюкати ногами «добрі» дядьки з кіоску «швидкі гроші-гарячі позики». Але той, хто набрав швидких кредитів, скоріш за все, буде дууууже далеко, тому вломлюватись будуть до наших будинків. Нам розраховуватись. Ну не громадянину Великобританії Данилюку ж, і не брдошнику Гончаруку, що «курує» в АП економічний напрям і основним здобутком якого є освоєння грантових коштів?

Вихід з того жаху, який очікує країну і всіх нас, полягає лише у чітко вивіреній програмі, розробленій провідними фахівцями та інтелектуалами. Така програм наразі є лише у «Батьківщини» - це Новий курс.

Порятунок економіки зараз в руках виборця. В наших руках. Ми маємо вирішити. ДумайТе.

Вікторія Іванова, facebook.com

Фотоколаж «Конфлікти і закони»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.