​«Нафтогаз», троллячи Молдову, випадково визнав, що вводив в оману, закуповуючи найдешевший газ

Колишній міністр ЖКХ, а нині депутат від «Батьківщини» Олексій Кучеренко розмістив на своїй сторінці у ФБ допис Ярослава Диковицького, з якого випливає, що «Нафтогаз», розказуючи суспільству, що економить і закуповує найдешевший газ, що приводило до економії, повідомляв неправду. Це видно з тексту, що наведений нижче, з якого виходить, що в «Нафтогазі» не лише не займаються захистом інтересів українського суспільства, а ще й працюють такі, котрі не знають математики.


«За нижченаведеним посиланням Нафтогаз України - Naftogaz вирішив потролити Молдову щодо надання їй знижки в розмірі 25% та в зверхніх тонах і пихатій формі повчити наших сусідів як треба відстоювати національні інтереси, вказуючи, що ціна для Молдови зі знижкою є $237 і це на 20% вище ринкової ціни $190.

https://www.facebook.com/822906361122484/posts/2488939084519195/

Шановний Нафтогаз України - Naftogaz, шкільною програмою курсу математики 5-6 класів передбачено вивчення матеріалу, що має прикладний характер, а саме - вимірювання величин, їх середнє значення, відношення і пропорції, а також відсотки.

Якби до розрахунку знижки залучили учнів 5 класу та поставили завдання обрахувати 25% від числа 237, то неодмінний результат був би 59,25.

Якби учнів 3 класу попросили зменшити число 237 на число 59, то отримали б результат - число 178.

Якби учнів 2 класу запитали, яке число менше 178 чи 190, відповідь також була б очевидною.

Впевнений, що у Нафтогаз України - Naftogaz успішно пройшли шкільний курс математики за 5-6 класи. Можливо, в гонитві за черговою перемогою в процесі «виконання цілей і завдань, які перед ними поставлені», у Нафтогазі не помітили, що ціна $237 - це не результат знижки, а базова ціна, відносно якої потрібно було обрахувати знижку.

Але справа навіть не у веселій математиці від Нафтогазу та його невдалій спробі похизуватись.

Піднявши зазначене питання щодо ціни на газ для Молдови, виявилось, що ціна $237 - це ціна, яку сплачувала Молдова у 1 кварталі 2019 року.

При цьому, за даними нашого Мінекономрозвитку, у 1 кварталі 2019 року ціни імпортованого газу для України становили:

- у січні 2019 р - $317,95;

- у лютому - $290,91;

- у березні $263,13.

Таким чином, у 1 кварталі 2019 року середньоарифметична ціна імпортованого газу в Україну склала - $290,66.

Протягом всього часу в Нафтогазі нас запевняли, що купують найдешевший газ та вже зекономили мільярди доларів на таких закупівлях.

Аж раптом виявляється, що Україна у 1 кварталі 2019 року закуповувала імпортований природний газ на $53 або 22% дорожче, ніж сусідня Молдова.

То чого ж варті запевнення Нафтогазу щодо економії на закупівлях імпортованого газу? Чи, може, ціни на імпортований газ для Молдови і України дійсно однакові, а різниця $53 осідає десь по дорозі до України?

Якщо вже обговорювати ціни для Молдови та надавати їй поради, чи не хочуть в Нафтогаз України - Naftogaz перед тим пояснити, чому у 1 кварталі 2019 року ціни на імпортований газ для України були значно вищими, ніж у сусідній Молдові?»

Фото slovoidilo.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.