​Імпортування енергії з рф - що показав перший аналіз

Російський імпорт не тільки витісняє український атом та українські ТЕС – це вже не новина. Він ще приносить золоті гори, бо заходить в години найбільшої прибутковості.


Дивиться на графік. З ранку в пікові години та у вечорі в пікові години, коли ціна найвища, російська електроенергія ллється в Україну рікою. Уночі, коли ціни обмежені і низькі, постачання майже нема. Протягом ночі система тримається виключно на українських станціях.

Постачальник електроенергії з росії компанія «Юнайтед Енерджи», яка входить в орбіту Коломойського, заробляє найбільше. Зокрема, 19 листопада середня ціна продажу імпортної електроенергії з рф склала 1 391 грн за МВт годину. У той же самий час ціна українських ТЕС була 1 250 грн. А це 11% відсотків додаткової маржи для російського ресурсу.

Андрій Герус заявляв, що імпорт з росії з 15 листопада взагалі припинить поступати через збитковість. Останній раз, коли він казав про збитковість російського імпорту, той зріс у три рази. Це вже тенденція.

Однак, питання не лише до Геруса. За цим графіком стоїть «Укрнерго». Диспетчер, який обмежує імпорт в ночі, що правильно для енергосистеми, однак в години найбільшої ціни випускає його на ринок. Через це заробляє «Юнайтед Енерджи» та російська «Інтер РАО» замість «Енергоатому», «Укргідро» чи українських ТЕС.

Alexey Kucherenko, facebook.com

Фото зі сторінки ФБ Alexey Kucherenko



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.