Інтерпол отримав від України «червоний запит» на арешт януковича

wanted

 
Інтерпол отримав запит від української влади на включення віктора януковича до списку осіб, які повинні бути заарештовані. Прес-служба організації повідомляє, що януковича вимагають заарештувати за звинуваченнями, які включають «зловживання владою» і «вбивство», повідомляють «Конфлікти і закони».


Так зване «червоне повідомлення» для осіб, які перебувають у міжнародному розшуку, було отримано в середу штаб-квартирою Генерального секретаріату Інтерполу в Ліоні, Франція.

Запит на даний час оцінюється Управлінням Інтерполу з правових питань, щоб визначити, чи відповідає він Конституції і правилам Організації.

Інтерпол не буде робити додаткових коментарів до тих пір, поки оцінка не завершиться і країни-члени не будуть поінформовані про рішення організації.

Багато хто з країн членів Інтерполу розглядають «червоне повідомлення» як дійсне прохання про попередній арешт, особливо якщо вони пов'язані із запитуючої країною двостороннім договором про екстрадицію.

Як повідомлялося в четвер, Генеральна прокуратура відкрила провадження за фактом захоплення віктором януковичем державної влади в 2010 році.

«Встановлено, що віктор янукович у 2010 році неконституційним способом змінив Конституцію України і тим самим захопив державну владу», - повідомила прес-служба ГПУ.

Раніше янукович був оголошений в міжнародний розшук. Він проходить підозрюваним у справі про масові вбивства людей під час протестів у Києві в листопаді 2013-го - лютому 2014 року.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.