В Україну по справі януковича поспішають представники Гаазького трибуналу

yanlom ruchku

 
Україну в листопаді-грудні відвідають представники Гаазького трибуналу по справі екс-президента України віктора януковича. Про це заявив 31 жовтня заступник генерального прокурора України Олексій Баганець, повідомляють «Конфлікти і закони» з посиланням на РБК-Україна.


За заявою України в квітні прокурор міжнародного Кримінального суду офіційно відкрила процедуру попереднього вивчення ситуації в Україні.

«Відповідно до вимог Римського статуту прокурор міжнародного кримінального суду не може сама збирати докази, тому офіс прокурора звернувся до України з проханням надати повну доказову базу на підтримку звинувачення з приводу подій з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014», - сказав Баганець.

За його словами, у вересні Україна вже підготувала і передала інформацію в офіс прокурора Міжнародного кримінального суду.

«Наскільки мені відомо, то офіс цього прокурора планує робочий візит в Україну в листопаді-грудні, щоб провести зустріч з генеральним прокурором України і з конкретними слідчими, які займаються питаннями розслідування справ про порушення прав і свобод людини, а також розстрілах на Майдані», - зазначив Баганець.

Заступник генпрокурора підкреслив, що говорити про перспективи залучення януковича до відповідальності поки передчасно, оскільки в Міжнародному кримінальному суді своя процедура, відмінна від передбаченої українським кримінально-процесуальним кодексом.

Нагадаємо, 31 жовтня в Україні набув чинності закон, що дозволяє залучити януковича до кримінальної відповідальності заочно.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.