ЄСПЛ закликав Москву дати пояснення щодо подій у Криму

iski krossii

 
Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) запропонував Росії подати свої зауваження у зв'язку з двома міждержавними позовами, поданими проти неї урядом України. Перший з них стосується подій у Криму, починаючи з березня 2014 року, та подальшого розвитку ситуації у східних регіонах України, повідомляється в прес-релізі, поширеному в Страсбурзі в середу, 26 листопада, передає dw.de.


Друга скарга стосується передбачуваного викрадення трьох груп дітей на Східній Україні і їх тимчасової відправки в Росію в період з червня по серпень 2014 року.

Крім цих двох міждержавних скарг, на розгляді Страсбурзького суду перебувають більш ніж 160 окремих позовів, поданих проти України чи Росії або обох країн. Більше 20 з них пов'язані з подіями в Криму, решта - бойовими діями на сході України.

Для того, щоб суддя міг скласти уявлення про події, потрібно, щоб Росія виклала свою позицію, вказує агентство dpa. ЄСПЛ очікує від Москви роз'яснень протягом 16 тижнів.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.