Україна готує матеріали на Путіна в Гаазький трибунал

gaag trib

 
Генеральна прокуратура України активно займається підготовкою матеріалів щодо президента Росії Володимира Путіна і незаконної анексії півострова Крим для передачі в Міжнародний трибунал з військових злочинів у Гаазі. Про це виданню «Українські Новини» повідомив заступник генерального прокурора країни Віталій Касько, передають «Конфлікти і закони».


Швидше за все, необхідні для початку кримінального процесу юридичні документи проти Володимира Путіна і ряду російських чиновників будуть готові вже до кінця квітня - початку травня. У всякому разі, українські прокурори дуже сподіваються завершити цю роботу до визначеного терміну, зазначив Віталій Касько.

Варто відначити, що російський президент Володимир Путін, хоч і несвідомо, але сам досить активно допомагає слідству. Зокрема, його інтерв'ю, показане по російських телеканалах в рамках пропагандистського фільму «Крим. Шлях додому» також буде передано в Гаазький трибунал. Відповідне доручення Міністерству юстиції ще 11 березня віддав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Проведена Мін'юстом експертиза вже виявила у висловлюваннях президента Росії Володимира Путіна і міністра оборони Сергія Шойгу відверті зізнання в умисних порушеннях міжнародного права.

Юристи-міжнародники, в тому числі і колишні судді Гаазького трибуналу, оцінюють шанси на розгляд кримінальної справи відносно російського президента як вельми високі. Володимира Путіна за ордером з Гааги зможуть заарештувати практично в будь-якій країні світу, і єдине, чого не вистачає для початку кримінального судочинства в Міжнародному кримінальному трибуналі з військових злочинів - це офіційної заяви від України, яке в даний час і готують прокурори.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.