Почався спринтерський забіг суду над Сенцовим

sprint sentsov

 
У Північно-Кавказькому окружному військовому суді в понеділок, 27 липня, пройшло засідання у справі Сенцова і Кольченка. Вислухавши держобвинувача Олега Ткаченка, обидва звинувачувані українці категорично відмовилися визнавати свою провину. Про це повідомляє «Медіазона», передає Укрінформ.


«Незважаючи на наполегливі прохання адвокатів Дмитра Дінзе, Світлани Сидоркіної і Володимира Самохіна, головуючий суддя Сергій Михайлюк затвердив гранично щільний графік засідань: справа Сенцова і Кольченка розглядатиметься в режимі повного робочого тижня. Сторона захисту із самого початку заперечувала проти щоденних засідань, вказуючи, що такий режим не залишає часу «зорієнтуватися у справі і поспілкуватися з підзахисними», - відзначається у повідомленні.

У сьогоднішньому засіданні захист Сенцова представляв Дмитро Дінзе - через щільний графік засідань адвокати працюватимуть позмінно.

У залі були присутніми, серед інших, дві людини у футболках НВР - «Національно-визвольного руху», організації депутата Євгена Федорова, яка відома своєю підтримкою терористичних «республік» на південному сході України.

У режимі відеоконференції суд допитав «свідків» і «потерпілих». Був оголошений протокол обшуку в житлі Іллі Зуйкова - за твердженнями обвинувачів, «членів терористичного співтовариства», оголошених в розшук, - і протокол огляду предметів, виявлених у нього на квартирі. До того ж, були оприлюднені результати психологічних експертиз Сенцова і Кольченка.

Як передає в Твіттері «Радіо Свобода», експертиза показала, що Сенцову властиві «лідерські риси вдачі, розвинена мотивація успіху, наполегливість у відстоюванні індивідуальності, упевненість, захопленість».

Північно-кавказький окружний військовий суд повернеться до розгляду справи Сенцова-Кольченка о 10:00 в середу, 29 липня. Очікується, що цього дня суд допитає свідка Пирогова, який, за версією звинувачення, передавав учасникам кримського «терористичного співтовариства» муляжі вибухових пристроїв. 30-го числа в суді допитають засуджених у тій же справі Афанасьєва і Чирнія, які погодилися співпрацювати із слідством і отримали по сім років позбавлення волі.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.