Главу польської партії «Зміна» заарештували за шпигунство на користь Росії

piskorskiy

 
Матеуша Піскорського, лідера проросійської партії Зміна, звинуватили в шпигунстві, а також в тому, що його партія працювала на російські гроші в інтересах Росії, передає Польське радіо.


«Партію Зміна створили росіяни», - цитує «Gazeta Wyborcza» звинувачення прокуратури Польщі і Агентства внутрішньої безпеки на адресу Матеуша Піскорського, лідера проросійської партії Зміна. Піскорський, звичайно ж, нічого не знав - така лінія захисту політика.

Як повідомляє газета, колишнього депутата партії Самооборона (а з 2013 року - лідера партії «Зміна») затримали минулого тижня. У п'ятницю відбулося закрите судове засідання. Відомо, що Піскорського звинуватили в шпигунстві на користь Росії і заарештували на три місяці.

«З документів, які є у АВБ, випливає, що Піскорський, починаючи з 2013 року, перебував у постійному контакті з російськими спецслужбами, виконував завдання по пропаганді російських інтересів в Польщі, за що отримував фінансову вигоду, - йдеться в матеріалі. - В рамках цієї співпраці Піскорський створив політичну партію, яка фінансувалася з Російської Федерації. Одне із завдань партії складалося в «створенні антиукраїнських настроїв в Польщі і антагонізаціі польсько-українських відносин».

Слідчі припускають, що як Зміна, так і пов'язані з нею найрізноманітніші об'єднання і організації, які займаються так званими Кресами (Східні Креси - кордони Речі Посполитої, що включають частину сучасної України і Білорусі, а також Калінінграда: мова про риторику, яка наполягає на поверненні Польщі «її споконвічних територій»), фінансуються і контролюються російськими спецслужбами і використовуються ними для реалізації операційних завдань. Захист Піскорського стверджує, що політик не знав про те, що росіяни, з якими він співпрацював, були агентами спецслужб », - пише« Gazeta Wyborcza».

«Зміна називає себе «першої неамериканською партією в Польщі», - продовжує тему «Rzeczpospolita». Газета розповідає про життєвий шлях як Піскорського, так і його партії, аналізуючи програму і називаючи її «анахронічною лівої і агресивно антиамериканською». У діяльності Зміни «неозброєним оком видно проросійську риторику, вихваляння Путіна і гостру критику Польщі. Все це зацікавило АМБ ще в період минулого уряду».

Видання також цікавиться джерелами фінансування партії: «За нашими даними, Піскорський отримував гроші з Євразійської обсерваторії демократії і виборів, яка діє в Брюсселі. Фондом керує бельгійський ультраправий політик, якого місцеві неонацисти вважають своїм лідером».

Це були польські видання, які коментують арешт Матеуша Піскорського. Якщо говорити про російські ЗМІ, то тут акценти розставляються дещо інакше. Радіо «Супутник» називає Піскорського «першим політичним в'язнем режиму Права і справедливості», а партію Зміна - «єдиною польською партією, лояльною до Росії». Піскорський був частим гостем в ефірі «Супутника». Досить нагадати, що радіопередачі «Супутника» польською мовою транслювалися в Польщі однією з комерційних радіостанцій, проте через пропагандистський зміст передач з Росії дана радіостанція була позбавлена ліцензії і мовлення.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.