​Романа Сущенка цинічно викрала російська влада руками спецслужб

Таку думку висловив голова Незалежної медіа-профспілки України Ігор Чайка: «Ситуація абсолютно ганебна і брутальна, це не просто арешт журналіста, а цинічна спланована акція російської влади. Журналіст був затриманий 30 вересня, а про його затримання правозахисники випадково дізнались лише 2 жовтня», – наголошує голова НМПУ Ігор Чайка. – «Враховуючи всі обставини так званого «арешту», ми можемо говорити про сплановане викрадення громадянина України російськими спецслужбами, який прибув до росії у власних справах. Таким чином російська влада чинить «розправу» над кожним із журналістів, хто дозволяє собі критикувати її, відтак, ніхто не може почуватись у безпеці, бо якщо такі злочини толеруються у росії, вони цілком можливі і поза її межами», – зазначає пан Чайка.


Нагадаємо, що 30 вересня стало відомо про затримання власного кореспондента «Укрінформу» – Романа Сущенка у росії, одразу ж після його прибуття.

З цього приводу «Укрінформ» оприлюднив Заяву: «Укінформ» глибоко обурений затриманням у москві в п’ятницю, 30 вересня, нашого власного кореспондента Романа Сущенка і появою в російських ЗМІ інформації щодо звинувачень його у «шпигунстві». Укрінформ вважає затримання Сущенка, який працює в нашому агентстві з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції – з 2010 року, спланованою провокацією», – йдеться у заяві «Укрінформу».

Також у Заяві наголошується, що затримання відбулось з порушеннями усіх міжнародних правил: «Про його затримання російська сторона не повідомила нікому – ні дружині, ні в дипломатичні установи, ні за місцем роботи. Про затримання Романа його дружина Анжела Сущенко, яка залишається у Франції, дізналася лише зранку в неділю, 2 жовтня, зателефонувавши родичам чоловіка після того, як він два дні не виходив на зв’язок. При цьому його родичі говорили вкрай обережно, натяками, уникаючи навіть слова «затримали».

Ірина Геращенко у своїй сторінці на ФБ зазначила:

«Шокована новиною про затримання в рф украінського журналіста Романа Сущенка. Він працює власкором «Укрінформу» у Франції і ми дуже часто перетиналися по роботі під час відряджень. Розумний, професійний журналіст.

Чекаємо швидкої реакції і негайних заяв від ОБСЄ і пані Міятович, від Генсека РЄ Янгланда, від інших структур, які зобов'язані висловити протест проти арешту українського журналіста російською федерацією за надуманими звинуваченнями в «шпіонажі». Українська влада вимагає негайного звільнення журналіста».

Тим часом російська влада свідомо поширює неправдиву інформацію про «затримання кадрового працівника Головного управління розвідки Міністерства оборони України, полковника Сущенка Романа Володимировича».

Відомий російський правозахисник Марк Фейгін вже повідомив на своїй Фейсбук сторінці, що захищатиме Романа:

«Итак, по просьбе супруги и руководства «УКРИНФОРМ» с этой ночи я защищаю Романа Сущенко», - повідомляє прес-служба Незалежної медіа-профспілки України.

Роман Сущенко, затримання. Фото radiosvoboda.org



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.