​Фірташа і засудили і затримали - крапка у справі про екстрадицію до США

Розглянувши апеляцію прокуратури, Вищий земельний суд Відня своїм рішенням у вівторок, 21 лютого, заперечив рішення першої інстанції щодо заборони на екстрадицію Дмитра Фірташа до США. У Сполучених Штатах олігарха звинувачують у корупції. В американській кримінальній справі йдеться про спробу за хабарі отримати дозволи на видобуток титану в Індії для подальшого продажу сировини до США.


Як повідомляє Deutsche Welle, своїм нинішнім вердиктом суд задовольнив апеляцію прокуратури на рішення Земельного суду Відня від 30 квітня 2015 року. Суд першої інстанції відмовив тоді в екстрадиції, посилаючись на неможливість виключити політичну складову у запиті США. Питання, чи винний Фірташ у корупції, австрійським судом не розглядалося. Головним аргументом захисту олігарха був його вплив на українського політика Віталія Кличка. Сполучені Штати, стверджують адвокати, на противагу Кличку, підтримували Арсенія Яценюка і прагнули послабити позиції колишнього боксера, «нейтралізувавши» Фірташа.

Рішення апеляційного суду ще не поставило крапку у питанні екстрадиції Дмитра Фірташа до США, де мільярдеру загрожували десятки років тюрми і конфіскація всього майна.

Тепер українському олігарху доведеться чекати рішення міністерства юстиції Австрії. Саме міністр юстиції країни, відповідно до угоди про екстрадицію між Австрією і США, ухвалює остаточне рішення щодо видачі.

Проте сьогодні Дмитра Фірташа все-таки затримали. Затримання відбулося невдовзі після того, як австрійський суд дозволив екстрадицію Фірташа до США. Про це Deutsche Welle повідомили у прокуратурі Відня. Речниця прокуратури наголосила, що технічно затримання не пов'язане з рішенням суду і здійснюється на підставі європейського ордера, виданого Іспанією, де його звинувачують у відмиванні грошей.

Фірташ у суді Відня. Фото theinsider.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.