​росія продовжує в Гаазькому суді грати заяложену платівку «ихтамнет»

Представники російського уряду на слуханнях Міжнародного суду ООН у Гаазі відкинули звинувачення про агресію москви в Україні, заперечили російську підтримку тероризму на українській території і повторили позицію кремля, що ситуація в Україні є наслідком подій після «насильницького перевороту» у Києві три роки тому, повідомляє «Голос Америки».


Напередодні аргументи України в суді подавала делегація на чолі із заступницею міністра закордонних справ Оленою Зеркаль: Україна вимагає покарати росію за підтримку тероризму і дискримінацію неросіян на територіях під фактичним контролем москви: на Кримському півострові та в окремих районах Донецької і Луганської областей.

У вівторок голова російської делегації, директор правового департаменту мзс рф Роман Колодкін, почав виголошування аргументів російської сторони.

Колодкін спочатку натякнув на проблеми з юрисдикцією суду у порушених питаннях, що може свідчити про спробу росії використати питання юрисдикції, як один зі шляхів дій у суді.

Правники від російської делегації, яка нараховує близько 40 осіб, наголошували, що найбільша проблема для мирного населення на Донбасі - масові артилерійські обстріли цивільних районів здійснюються з обидвох сторін і не є актом тероризму.

Речниця українського МЗС, відгукуючись про виступи російської сторони, заявила про повторення «маніпуляцій» і «брехні» росії.

Російська сторона, зокрема, демонструвала у суді уривок репортажу ВВС з Авдіївки цієї зими у якості підтвердження того, що українські військові базувалися у житлових районах міста і тому стали ціллю обстрілів з боку «ДНР-ЛНР». З боку росіян також пролунало припущення, що Україна доклала не усіх зусиль у намаганні вирішити суперечки з росією шляхом переговорів.

Подібний позов Грузії проти росії 2008 р. так і не перейшов у судовий процес, бо судді 2011 року погодилися з доводами російської сторони про брак юрисдикції суду у даних питаннях. Грузії закинули, що вона не докладала зусиль для спроб досягти вирішення проблеми з москвою переговорним шляхом.

Перші слухання позову України проти росії в Міжнародному суді ООН мають тривати з 6 до 9 березня. Судова справа може тривати багато років.

На першому етапі суд повинен буде визначити, чи має він юрисдикцію слухати справу, а також вирішити, чи накладати попередні заходи, яких вимагає Україна - зобов’язати росію припинити порушення двох міжнародних конвенцій, поки суд розглядатиме справу по суті.

В офіційних формулюваннях позову України заявлено, що росія порушує Міжнародну конвенцію про боротьбу з фінансуванням тероризму 1999р., а також Конвенцію про викорінення усіх форм расової дискримінації 1965р.

москва завжди заперечувала, що надсилає війська і військове спорядження на територію України, чи підтримує озброєні формування фінансово.

Хоча рішення Міжнародного суду ООН остаточні й обов’язкові, прямих інструментів їх упровадження суд не має.

Фото UN



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.