​росія має заплатити Польщі 9 млн злотих за користування нерухомістю

російська федерація має заплатити до державної скарбниці Польщі 9 млн злотих за використання без договору нерухомості на вул. Бобровєцка 9b, що на столичному Мокотуві. Таке рішення у понеділок виніс окружний суд Варшави. Вирок має заочний характер та не увійшов у дію, повідомляє «Польське радіо».


Йдеться про останній з нерухомих об’єктів, щодо котрих у столичному суді відбуваються процеси про володіння ними і використання росією. В окремому процесі ще триває розгляд справи про повернення цієї нерухомості, чого домагається варшавська влада.

«Сторона, проти якої подано позов, не з’явилася на призначене судове засідання з метою ознайомлення зі справою, а також не представила своєї позиції. У зв’язку з цим, спираючись на положення Цивільно-процесуального кодексу, суд визнав правдивими твердження сторони позивача, представлені в позові», - сказав в обґрунтуванні понеділкового вироку суддя Павел Пизьо.

Державна скарбниця, яку представляє Генеральна прокуратура, вимагала – у зв’язку з «використанням без договору» посольством росії нерухомості за адресою вул. Бобровєцка 9b протягом 2009-2015 років – понад 8,9 млн злотих. Окружний суд дійшов висновку, що ця вимога обґрунтована.

Раніше в столичному суді було оголошено вироки в процесах, що стосуються подібних варшавських нерухомих об’єктів – на вул. Кєлєцка 45 та вул. Собєського 100.

російська федерація використовує в Польщі кільканадцять об’єктів нерухомості, зокрема у Варшаві. Частина з них має впорядкований правовий статус – або вона є власністю російської федерації, або росія використовує їх на основі дійсних договорів. Натомість, іншу частину російська сторона використовує без дійсних – за твердженням польської сторони – договорів. За цю нерухомість вже якийсь час варшавський і ґданський маґістрати нараховують оплати та закликають російську сторону розрахуватися за це. Через відсутність відповіді вони звертаються до судів.

Фото pixabay.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.