​У США з’явився новий привід для екстрадиції Фірташа - через Манафорта і «російське розслідування»

Прокуратура в Чікаго відкинула чергові намагання адвокатів Дмитра Фірташа скасувати звинувачення проти українського олігарха з російськими зв’язками і зробила нове подання про його екстрадицію з Австрії для суду у США, повідомляє «Голос Америки».


Американська справа базована на підозрах про хабарі на суму принаймні $18 мільйонів, пов’язані з контрактами на видобування в Індії титану, який мав постачатися базованій в Чікаго компанії Boeing.

Згідно з повідомленням Associated Press, нове подання «вперше припускає, що частина грошей хабаря призначалася для осіб у Сполучених Штатах».

Серед аргументів адвокатів Фірташа - вимоги закрити справу через відсутність прямого зв’язку зі США.

52-річний Фірташ зараз змушений перебувати в Австрії, де його заарештували 2014 року на підставі американського ордера, але звільнили під заставу у розмірі $172 мільйони на час розгляду вимоги про видачу в Америку.

Ім’я Дмитра Фірташа тепер приваблює у США додаткову увагу через повідомлення про його зв’язки з Полом Манафортом - колишнім менеджером виборчої кампанії Дональда Трампа.

Манафорт змушений відповідати на запитання у Конгресі в межах розслідувань звинувачень про контакти команди Трампа з росією у намаганнях вплинути на результати президентської кампанії 2016 року.

Американський телеканал NBC News повідомляє, що Пол Манафорт в інтерв’ю телеканалу раніше стверджував, що «ніколи не мав бізнес стосунків» з Фірташем, але «був один випадок, коли розглядалася можливість… Нічого не вийшло і бізнес стосунків ніколи не було».

NBC News таки називає Дмитра Фірташа бізнес-партнером Пола Манафорта, який кілька років працював на партію регіонів віктора януковича в Україні.

Також у повідомленнях йдеться, що українського підприємця, фірма якого багато років перепродавала в Україні газ з росії, у поданні Міністерства юстиції США названо представником «вищих ешелонів російської організованої злочинності».

NBC News пише, що у заяві - відповіді адвоката Фірташа Дена Вебба наголошується на відсутності доказів зв’язків його клієнта з організованою злочинністю і що звинувачення у хабарях «також фальшиве».

Газета Chicago Tribune, яка стежить за справою з 2013 року, пише, що Дмитро Фірташ для свого захисту від екстрадиції зібрав групу впливових адвокатів, серед яких: колишній юридичний радник в адміністрації Клінтона Ленні Дейвіс, колишній міністр внутрішньої безпеки США Майкл Чертоф та колишній працівник американської прокуратури Ден Бебб.

Фірташ давно стверджував, що його арешт 2014 року став результатом політично-вмотивованого переслідування з боку адміністрації президента Барака Обами у відповідь на дії російського президента володимира путіна в Україні після захоплення та анексії Кримського півострова.

Дмитро Фірташ. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.