​Алєксандр Кваснєвський опинився під пильним оком американської прокуратури

Екс-президент Польщі Алєксандр Кваснєвський може невдовзі мати серйозні проблеми. За нього всерйоз взялися американці, а іноземні ЗМІ повідомляють, що Кваснєвський міг отримувати грошову винагороду від Пола Манафорта, який раніше працював на прокремлівського президента України віктора януковича. Кваснєвський рішуче спростовує ці повідомлення, передає Польське радіо.


Пол Манафорт – це впливовий американський лобіст, екс-голова виборчого штабу Дональда Тампа періоду президентської кампанії. Манафорт був також радником екс-президента України віктора януковича. Щодо цього періоду американські слідчі мають до нього багато запитань. За словами американської прокуратури, у 2012-2013 роках Манафорт таємно платив декільком європейським політикам, аби вони займалися лобіюванням України.

Водночас, обвинувальний акт проти Манафорта не підтверджує і не припускає те, що діяльність Кваснєвського або інших європейських політиків суперечила закону. Портал gazeta.pl повідомив, що у слідстві є також прізвище екс-канцлера Австрії Альфреда Гузенбауера та екс-прем’єра Італії Романо Проді. Повідомляється, що саме Гузенбауер був головою неформальної «групи Габсбург», якій Пол Манафорт перерахував 2 млн євро. «Її члени мали діяти так, аби завдання лобістів виглядали як раціональні рекомендації, підтримані об’єктивними оцінками», - пише портал onet.pl.

У розмові з порталом Кваснєвський визнав, що він знайомився з Манафортом.

«Ми познайомилися у 2012 році, коли спільно з екс-головою Європейського парламенту Петом Коксом здійснювали в Україні місію, завданням якої було переконати януковича звільнити з в’язниці лідерку опозиції Юлію Тимошенко. Ми зустрічалися декілька разів, сподіваючись, що Манафорт допоможе переконати януковича. Я не бачився з ним від 2013 року, коли янукович відмовився підписувати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом і почався Майдан», - сказав Алєксандр Кваснєвський, додавши, що «не було ніяких грошей», а також, що він не мав політичних або ділових домовленостей з Манафортом.

Алєксандр Кваснєвський. Фото polradio.pl



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.