​Спецпрокурор США висунув обвинувачення 12 російським шпигунам

Мін'юст США звинуватив 12 росіян у втручанні в президентські вибори 2016 року, зокрема, хакерських атаках на електронну пошту та комп’ютерні мережі Демократичної партії. Обвинувачені росіяни фігурували у розслідуванні спеціального прокурора США Роберта Мюллера. Всі 12 росіян є членами ГРУ, російської розвідувальної служби. Вони працюють у головному управлінні розвідки, виконуючи «офіційні розпорядження», повідомляє «Голос Америки».


Мінюст США стверджує, що ціллю хакерських атак був передвиборчий штаб Гілларі Клінтон, Національний комітет Демократичної партії та Комітет кампанії Демократичного конгресу. За інформацією розслідування, розвідники мали намір «розповсюдити інформацію в інтернеті під акаунтами «DCLeaks» і «Guccifer 2.0».

За словами заступника генерального прокурора Рода Розенстін, у висновку Департаменту юстиції не фігурує жоден американець. Слідство встановило факт переписки хакера під акаунтом «Guccifer 2.0» з представниками президентської кампанії Трампа. Втім, у вироку не йдеться про вплив хакерських атак на підрахунок голосів або зміну результатів виборів.

Хоча текст обвинувачення вказує на те, що російські розвідники через свої хакерські акаунти спілкувались із особою, наближеною до виборчого штабу Трампа, невідомо, чи була дана особа поінформована про те, з ким насправді листувалась.

Проголошення вироку у справі Мюллера співпало за часом із візитом Дональда Трампа в Велику Британію. Крім того, за два дні президент США зустрічатиметься в лідером росії і обговорюватиме, зокрема, й втручання росії в американські президентські вибори 2016 року.

Нагадаємо, що Комітет Сенату США підтверджує припущення американської розвідки, що росія втручалась у вибори президента США 2016 року, щоб допомогти перемозі Дональда Трампа, пише видання Politico. При цьому, сенатори вважають, що москва продовжує свої дії з підривання американської демократії.

Роберт Мюллер. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.