​Британське слідство знає про участь третього російського агента в Солсбері

Газета The Telegraph пише, що має інформацію про виявлення британським слідством третього агента спецслужб росії, причетного до намагань убити колишнього офіцера російської військової розвідки Сергія Скрипаля та його доньку Юлію, повідомляє «Голос Америки».


За даними часопису, третя особа також пов’язана з ГРУ (головне розвідувальне управління міністерства оборони росії), і її завданням була розвідка у Солсбері перед тим, як 4 березня двоє інших агентів нанесли нервово-паралітичну отруту класу «Новічок» на ручку вхідних дверей помешкання Скрипаля.

Газета не вказує точне джерело своєї інформації і не подає ім’я нового підозрюваного.

В офіційних обвинуваченнях британської прокуратури 5 вересня були названі двоє росіян: Руслан Боширов та Олександр Петров, але британські посадовці неодноразово підкреслювали, що подані імена ймовірно фальшиві.

Британські представники не спростовують оприлюднених цього тижня результатів журналістських розслідувань, згідно з якими Руслан Боширов насправді - полковник ГРУ Анатолій Чепіга.

Розслідувачі Bellingcat, які оприлюднили викриття, висловлюють сподівання, що через деякий час зможуть знайти інформацію і про особу Олександра Петрова, який разом з Бошировим був у Солсбері 4 березня.

Telegraph, посилаючись на власне розслідування, доходить висновку, що агент Олександр Петров використовував своє справжнє ім’я, але з вигаданим прізвищем.

Окрім спроби убивства у березні Сергія Скрипаля, Юлії Скрипаль та сержанта місцевої поліції Ніка Бейлі у Солсбері, Лондон покладає на росію відповідальність за, як припускають, випадкове, але пов’язане отруєння у червні ще двох осіб у містечку Еймсбері.

У другому випадку місцева жінка Довн Стурджесс померла від речовини тотожної до тієї, якою отруїли Скрипалів.

Застосування хімічної зброї на території Англії було темою чергового обміну звинуваченнями між британськими та російськими представниками на генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Прем’єр-міністр Тереза Мей з трибуни звинуватила росію у «безвідповідальному застосуванні хімічної зброї на вулицях Британії агентами російського ГРУ».

Британський міністр закордонних справ Джеремі Гант сказав, що заявив російському колезі Сергію Лаврову, що росія буде змушена «заплатити ціну» за свої дії.

Російський посол у Лондоні Александр Яковенко у четвер поширював у Twitter заяви Лаврова, у яких росія далі відкидає відповідальність за отруєння у Солсбері.

На фото з камер спостереження у Солсбері - російські отруювачі. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.