Прокурори США прив’язали Трампа до порушень закону його колишнім адвокатом Коеном

У п'ятницю 7-го грудня прокуратура Нью-Йорка відзначила у поданні до суду у справі колишнього адвоката Трампа Майкла Коена, що останній у ході виборчої кампанії США 2016-го року двічі здійснював протизаконні грошові виплати, виконуючи завдання, поставленні перед ним його клієнтом Дональдом Трампом, повідомляє «Голос Америки».


Напередодні Прокуратура Нью-Йорка запросила у суду засудити Майкла Коена, колишнього адвоката президента США Дональда Трампа, до значного терміну ув'язнення та штрафу у сотні тисяч доларів у справах, які включають виплати зірці «дорослого кіно» грошей за мовчанку в інтересах Дональда Трампа та ухиляння від сплати податків самим Коеном.

Подання прокуратури Нью-Йорка відзначає, що Коен, «координуючи свої дії та діючи на прохання» Трампа, організував виплати двом жінкам, які заявляли, що мали інтимні відносини з Дональдом Трампом у 2006-му році. Президент США відкидає, що мав такі відносини із цими жінками.

Прокуратура у поданні (ім'я Трампа не називається прямо, але поданий контекст не лишає сумнівів, що йдеться саме про президента - прим. ГА) до суду твердить, що Коен заплатив за ексклюзивні права на публікацію історій обох жінок (публікація не відбулася) з метою не допустити розголосу напередодні виборів президента США 2016-го року. Сума однієї із виплат (130 000 доларів) була пізніше відшкодована Коену з рахунків виборчої Кампанії Трампа, чим було порушено виборче законодавство США.

Варто відзначити, що дані з подання прокуратури Нью-Йорка були раніше відомі громадськості. У Білому домі заявили, що подання не виявило нових раніше невідомих фактів. Президент США у Twitter також відзначив, що вважає дане подання виправданням себе. Ймовірно, президент мав на увазі те, що оприлюднена інформація не містить жодних фактів, які би стосувались буцімто змови його штабу із урядом росїі у ході виборів 2016-го року.

«Повністю виправдовує Президента! Дякую!», - заявив Трамп у Twitter після оприлюднення подання прокуратури Нью-Йорка у справах Коена та подання спеціального прокурора США Мюллера щодо Манафорта.

Критики Трампа поспішили вказати, що подання прокуратури Нью-Йорка прямо пов'язують президента з порушеннями закону з боку Коена.

«Ось лише прокуратура твердить, що ти координував з Коеном та вказав йому скоїти два злочини. Поза тим звісно ж виправданий», - поіронізував онлайн Джордж Конвей, відомий американський публічний критик президента.

Прихильники Трампа поставили під сумнів логіку Конвея та інших критиків президента США, які прирівнюють факт порушення закону Коеном до участі у порушенні закону самого Дональда Трампа. Мовляв, те, що Коен порушив закон, виконуючи побажання свого клієнта, не означає, що клієнт просив його виконати поставлене перед адвокатом завдання у протизаконний спосіб.

«Коен був адвокатом. Якщо клієнт просить його вирішити справу, а таке прохання цілком законне, і саме у цьому і полягає робота адвоката, то Коен мав зробити це легально», - твітує радіоведучий Джон Кардільйо.

Майкл Коен і Дональд Трамп. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.