​Напередодні вироку екс-раднику Трампа з назцбезпеки Маклу Фліну ФБР оприлюднило інформацію про його контакти з росією

Справа вважається важливим моментом у розслідуванні спеціального прокурора Роберта Мюллера щодо втручання росії у вибори у США у 2016-му році. Раніше спеціальне подання Мюллера рекомендувало не засуджувати Флінна до ув'язнення через його співпрацю із слідством. Але пізніше Флінн заявив, що агенти ФБР буцімто підштовхнули його до брехні, фактично підставили, повідомляє «Голос Америки».


Команда спецпрокурора Мюллера за розпорядженням судді надала документ за підсумками інтерв'ю з Майклом Флінном, яке відбулося 24 січня 2017 року. Згідно з документом, інтерв'ю проводили два співробітники ФБР. Одним із них був заступник помічника керівника ФБР Пітер Строк. Відомо, що Строк виявляв упередженість стосовно Дональда Трамп і писав колегам про бажання недопустити обрання його президентом тощо. Строк був звільнений з ФБР на тлі скандалу через його текстові повідомлення з ознаками упередженості щодо Трампа та ін.

Ім'я другого співробітника ФБР, як і деяку інформацію в документі, приховано.

Флінн визнав, що збрехав ФБР-івцям під час розмов про свої контакти із послом росії Кисляком, а також про здійснюваний ним лобізм в інтересах уряду Туреччини.

«Перша поїздка Флінна до росії відбулася, коли він займав пост директора Агенції військової розвідки США (АВР). Флінн був першим директором АВР, який відвідав штаб-квартиру ГРУ, - йдеться в документі. - Флінн уперше зустрівся з Ігорем Сергуном, на той момент главою ГРУ. У документі говориться, що Флінн отримав офіційний дозвіл на поїздку. Після неї Флінн і Сергун принаймні один раз провели відеоконференцію і планували поїздку Сергуна до США 28 лютого 2014 року. росія вдерлася до Криму за кілька тижнів до запланованої поїздки Сергуна, поїздка була скасована, а Флінн ніколи більше не спілкувався з главою ГРУ».

У документі також говориться, що Майкл Флінн подзвонив послу росії в США Сергію Кисляку, щоб висловити співчуття у зв'язку із загибеллю керівника ГРУ в Лівані. Флінн також зазначив, що його друга поїздка до росії, вже після відходу з держслужби, викликала величезний інтерес з боку ЗМІ.

Він заявив, що ніколи не отримував гроші від медіакомпаній, хоча часто давав коментарі різним ЗМІ, в тому числі «Аль-Джазіра, Russia Today (RT), Sky і MSNBC». Безпосередньо перед інавгурацією Дональда Трампа Флінн поспілкувався з представниками тридцяти держав. Винятком було спілкування з послом росії Сергієм Кисляком, йдеться в документі.

У випадку інших держав Флінн зустрічався з різними представниками іноземних урядів. У випадку росії Флінн по суті спілкувався виключно з Кисляком. У документі говориться, що Флінн був зацікавлений у росії як у «звичайному партнері» в боротьбі з тероризмом.

«Флінн не знав, чи знайдуть путін і Трамп спільну мову, але його робота полягала в тому, щоб знайти можливість працювати з росією в боротьбі проти тероризму», - наголошується в документі.

Флінн заявив агентам ФБР, що не просив Сергія Кисляка, щоб росія проголосувала так чи інакше за резолюцію Радбезу ООН щодо Ізраїлю.

Агенти ФБР також поцікавилися у Флінна, чи пам'ятає він будь-які розмови з Кисляком, в яких обговорювалася висилка співробітників диппредставництв росії в США, під час яких Флінн міг просити «не загострювати ситуацію».

Флінн заявив, що не пригадує таких розмов.

У вівторок, 18 грудня, в федеральному окружному суді Вашингтона, округ Колумбія, мав бути оголошений вирок Майклу Флінну. Але, на думку ФБР, він надав слідчим велику кількість корисної інформації за справою про російське втручання. Через це спецпрокурор США Роберт Мюллер попросив суд не засуджувати Флінна до тюремного ув'язнення.

Як стало відомо, учора у Вашингтоні, у федеральному суді округу Колумбія, суддя відклав оголошення вироку Майклу Флінну.

На цей момент Флінн є єдиним співробітником адміністрації Трампа, який визнав себе винним у справі про можливу змову штабу Трампа з Кремлем, яку розслідує команда спецпрокурора Мюллера. Зокрема, він розповів, що люди з найближчого оточення Трампа, включаючи його зятя, Джареда Кушнера, давали йому ряд доручень за кілька тижнів до інавгурації президента. Трамп заперечує будь-яку змову свого передвиборчого штабу з росією. Федеральне законодавство передбачає до шести місяців в’язниці як покарання за злочин, вчинений Флінном.

Майкл Флінн. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.