​Рішення суду: Манафорт брехав слідчим у розслідуванні щодо росії

Колишній голова виборчої кампанії Трампа Пол Манафорт навмисно брехав слідчим і федеральному великому журі у розслідуванні спеціального прокурора Роберта Мюллера – таким було рішення судді в середу.


Рішення судді стало ще одним ударом для Манафорта, колись заможного політичного консультанта, який очолював кампанію Дональда Трампа 2016 року і якому тепер загрожує багаторічний термін ув'язнення у двох кримінальних справах, які відкрив спецпрокурор Мюллер, повідомляє «Голос Америки».

Рішення суду зменшує шанс Манафорта на отримання скороченого покарання, хоча суддя Джексон заявила, що ухвалить рішення щодо наслідків під час винесення вироку наступного місяця. Рішення також посилює тези, що Мюллер розглядає дії Манафорта, як частину ширшого розслідування втручання росіян в американські вибори та будь-яку можливу координацію з помічниками Трампа.

Таємнича особа, з якою взаємодіяв Манафорт

Прокуратура дала зрозуміти, що вона залишається глибоко зацікавленою у взаємодії Манафорта з людиною, про яку ФБР говорить, що вона має зв'язки з російською розвідкою. Але не зрозуміло, що саме привернуло їхню увагу і чи стосується це втручання у вибори - тому що значна частина подробиць лишилась у таємних судових слуханнях і засекречених судових поданнях.

У своєму рішенні суддя Джексон надала кілька нових деталей, оскільки вона виявила, що було достатньо доказів, щоб стверджувати, що Манафорт порушив умови своєї угоди про визнання провини, збрехавши щодо трьох із п'яти питань прокурорів. Рішення було в значній мірі відхиленням аргументу адвокатів Манафорта про те, що він не вводив слідчих в оману навмисно, а забув деякі деталі, поки його пам'ять не відсвіжилась.

Суддя встановила, що Манафорт ввів в оману ФБР, прокурорів і федеральне велике журі щодо його взаємодії з Костянтином Килимником, співпідсудним, про якого ФБР говорить, що він має зв'язки з російською розвідкою. Прокурори звинуватили Манафорта в брехні щодо декількох їхніх обговорень, у тому числі про можливий мирний план вирішення російсько-українського конфлікту в Криму.

Зустріч з Ґейтсом

Зустріч відбулася тоді, коли Манафорт все ще працював у кампанії Трампа на чільній посаді. Рік Ґейтс, давній заступник Манафорта, а також помічник кампанії Трампа, також був присутній. І прокурори говорять, що троє чоловіків пішли з зустрічі окремо, щоб не привертати увагу.

Вайсман повідомив, що слідчих також зацікавили кілька інших зустрічей між Килимником і Манафортом, у тому числі, коли Килимник відвідав Вашингтон для інавгурації Трампа у січні 2017 року. А адвокати Манафорта випадково оприлюднили кілька тижнів тому інформацію про те, що прокурори вважають, що Манафорт поділився даними з Килимником під час президентської кампанії 2016 року.

У середу суддя Джексон виявила, що на додаток до його взаємодії з Килимником, було достатньо доказів того, що Манафорт брехав про оплату юридичній фірмі, яка представляє його, і про нерозкрите розслідування міністерства юстиції.

Але вона виявила, що нема достатньо доказів, щоб підкріпити два інші звинувачення. Суддя сказала, що прокурори не змогли довести, що Манафорт навмисно брехав про роль Килимника у здійсненні тиску на свідків або про контакти Манафорта з адміністрацією Трампа в 2017 і 2018 роках.

Чекаючи на росіянина

Килимник, який живе в росії, був обвинувачений паралельно з Манафортом у змові і перешкоджанні правосуддю. Він ще не з'являвся в суді США. Винесення вироку Манафорту призначено на 13 березня. Йому загрожує до п'яти років ув'язнення за двома злочинами, що виходять із незаконного лобіювання, яке він здійснював від імені політичних інтересів України.

Окремо йому загрожує можливість провести десятиліття за ґратами у федеральній справі у Вірджинії, де він був засуджений минулого року за податкові злочини та банківське шахрайство. Винесення покарання у цій справі було відкладено до рішення судді Джексон у суперечці щодо угоди про визнання вини.

Докази брехні Манафорта надали суду прокурори США

Пол Манафорт. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.