​Юрист Трампа продовжує збирати інформацію про втручання України у вибори США

Юрист президента США Дональда Трампа Руді Джуліані провів тривалу зустріч з колишнім дипломатом України у США Андрієм Теліженком, пишеThe Washington Post. Джуліані продовжує активно збирати інформацію, що могла б зашкодити Демократичній партії США, вважає видання.


«Він був у Вашингтоні і під'їхав до Нью-Йорка і ми провели з ним майже всю другу половину дня», - заявив Джуліані пресі про зустріч з Теліженком, повідомляє «Голос Америки».

Теліженко раніше заявляв, що Посольство України у США співпрацювало з американською Демократичною партією над збором інформації, що могла б зашкодити голові передвиборчого штабу Трампа Полу Манафорту. Докази цих заяв не було отримано, зазначає видання.

Теліженко також заявляв, що під час його служби в Посольстві України у США з грудня 2015 року до червня 2016 року бачив, як Посольство надавало перевагу Гілларі Клінтон над Дональдом Трампом. Він заявляє, що посол Валерій Чалий давав вказівки не спілкуватись з кампанією Трампа. Також Теліженко говорив, що певна особа координувала з Посольством США від імені Демократичної партії, щоб отримати компромат на Манафорта. Співробітники Посольства, представники Українського уряду це заперечують.

Раніше Джуліані спілкувався з генеральним прокурором України Юрієм Луценком. Заяви Луценка привернули увагу Трампа.

Раніше цього року український генеральний прокурор повідомив у інтерв'ю опублікованому The Hill.TV, що він розпочав розслідування стосовно того, чи правозахисний апарат його країни навмисно здійснив витік фінансових документів протягом президентської кампанії 2016 року про тогочасного голову кампанії Трампа Пола Манафорта, сподіваючись схилити вибори на користь Гілларі Клінтон.

Джуліані планував відвідати Україну і зустрітись з Зеленським, щоб обговорити звинувачення, але скасував подорож після шквалу критики у США.

В інтерв'ю виданню The Hill, оприлюдненому 20 березня, Луценко заявив, що відкриває кримінальне провадження про ймовірні спроби громадян України втрутитися у вибори президента США 2016 року.

Руді Джуліані. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.