Валерій Карпунцов: Комунальники мають звітувати перед громадою

karpuntsov21 03 2012Депутат Київської міської ради, секретар фракції «УДАР» Валерій Карпунцов переконаний, що діяльність комунальних підприємств міста потребує більшої ефективності, саме тому вона має бути підзвітною та підконтрольною київській громаді.

«Підзвітність комунальних служб має стати одним із важливих механізмів забезпечення відкритості їхньої діяльності, покращення участі членів територіальної громади у місцевому самоврядуванні. Адже саме громада має невід’ємне право заслуховувати публічні звіти органів і посадових осіб про їхню діяльність та давати їм оцінку»,- наголосив депутат.

Валерій Карпунцов зазначив, що останнім часом у ЗМІ часто з’являється критика роботи комунальників. Крім того, до приймальні надходять численні звернення від мешканців столиці щодо неналежного стану житлового фонду, який перебуває на обслуговуванні окремих підприємств житлово-комунального господарства міста Києва.

«Неодноразово звучали зауваження киян щодо інтервалів руху наземного громадського транспорту, а ситуація, що склалася 14 березня внаслідок загорання на станції метро “Осокорки”, ще раз довела, що КП «Київпастранс» не в змозі впоратися з непередбачуваними труднощами і правильно організувати роботу. На сьогодні, через неналежну роботу цього підприємства, також існують чималі проблеми з курсуванням київської міської електрички»,- нагадав В.Карпунцов.

Він також зазначив, що недоліки є в роботі ще низки комунальних підприємств. «КП «Київводоканал» належним чином не реагує на постійне пошкодження водопровідних мереж в окремих районах столиці, у зв’язку з чим киян позбавляють водопостачання на невизначений термін. Крім того, водії транспортних засобів постійно нарікають на роботу КП«Київавтодор», а чимало жителів столиці висловлюють незадоволення роботою ЖЕКів, які нездатні забезпечити вивезення твердих побутових відходів та прибирати вулиці від сміття. Напевно, це одна із причин, через яку експерти Євросоюзу назвали наше місто найзабрудненішим у Європі»,- наголосив політик.

Депутат фракції «УДАР» Валерій Карпунцов повідомив, що на найближчому засіданні Київської міської ради фракція «УДАР» Віталія Кличка звернеться до голови КМДА з вимогою зобов’язати керівників комунальних підприємств прозвітувати про свою роботу перед депутатським корпусом та громадою міста та опублікувати письмові звіти на офіційному сайті. Адже відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» мешканці столиці мають право знати, куди витрачаються їхні кошти.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.