«УДАР» вимагає терміново скликати позачергову сесію Київради щодо ситуації з Андріївським узвозом

klichko23 03 2012Депутатська фракція партії «УДАР» у Київській міській раді вимагає терміново скликати позачергове пленарне засідання міськради для розгляду ситуації із незаконною забудовою історичного центру столиці.

Відповідну вимогу представники «УДАРу» надіслали до Київського міського голови Леоніда Черновецького та секретаря Київради Галини Гереги. На засіданні, яке пропонується провести вже у найближчу п’ятницю, 13 квітня, міські депутати мають жорстко відреагувати на руйнування пам’яток архітектури у Києві, а також вжити заходів для припинення незаконної забудови в історичному центрі міста.

У зверненні «УДАРу» йдеться про те, що під час позачергової сесії депутати та представники громадських організацій мають заслухати звіти представників виконавчого органу Київради, КМДА, прокуратури, Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю, Державної служби охорони культурної спадщини.

«Ми обурені діями забудовників та їхніх лобістів із влади, які перейшли межі пристойності. Вони поспішають до затвердження Генерального плану міста та напередодні виборів мера «освоїти» незаконно виділені земельні ділянки, щоб «застовпити» їх за собою у новому генплані», – заявив у цьому зверненні лідер фракції Віталій Кличко.

Автори документу звертають увагу на бездіяльність столичної влади: голови КМДА Олександра Попова, профільних чиновників міської адміністрації та центральних органів виконавчої влади. Саме ці чиновники мають контролювати збереження культурної спадщини, законність і відповідність вимогам та нормам забудови столиці. Така пасивність веде до остаточного руйнування історичного, культурного та просторового вигляду столиці, спотворює Київ, погіршує культурний та соціальний комфорт киян. Цю ситуацію необхідно терміново міняти, йдеться у заяві «УДАРу».

«Якщо сьогодні на поталу бізнесовим інтересам, мовчки, серед ночі віддається найбільш цінна історична частина Києва – Андріївський узвіз, це означає, що ці люди не зупиняться», – переконані в партії «УДАР».

Фракція «УДАР» у Київраді вимагатиме після заслуховування інформації на позачерговій сесії міськради ухвалити ряд рішень. А саме: заборонити усі незаконні будівництва в історичному центрі та притягти до відповідальності, у тому числі кримінальної, посадових осіб, які допустили погодження завідомо незаконних рішень або розпоряджень, зокрема, щодо виключення об’єктів історико-культурної спадщини з реєстрів пам’яток.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.