Проти тих, хто передав Ігорю Завадському мобільний у СІЗО, порушено кримінальну справу

sizoПрокуратурою міста Києва проведено перевірку за фактом незаконного використання мобільного телефону ув’язненими Київського слідчого ізолятора.

Як відомо, минулого тижня на телеканалі 1+1 у сюжеті випуску новин журналіст спілкувався по мобільному телефону з Ігорем Завадським, який знаходиться в СІЗО.

За результатами цієї перевірки прокуратурою столиці порушено кримінальну справу за фактом службової недбалості посадовців Київського слідчого ізолятора, які допустили пронесення мобільного телефону на територію пенітенціарної установи та його використання (ч.1 ст. 367 КК України).

Для інформації.

Відповідно до статей 2 і 7 Закону України «Про попереднє ув’язнення» однією з цілей тримання під вартою є унеможливлення перешкоджання встановленню істини у кримінальних справах. Особам, яким обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, застосовано тимчасовий арешт, забороняється мати при собі предмети, не дозволенні до зберігання в місцях попереднього ув’язнення.

Правилами поведінки в слідчих ізоляторах осіб, узятих під варту і засуджених, затвердженими наказом Державного департаменту з питань виконання покарань від 20 вересня 2000 року №192, правилами встановлено виключний перелік предметів, які дозволяються особам тримати при собі в камері. Зберігання мобільного телефону цим переліком не передбачено, повідомляє відділ зв’язків з засобами масової інформації прокуратури міста Києва.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.