З чиєї кишені платить штрафи Олександр Попов?

mer popov

 

Коли Київське міське відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів звернулось до голови Київської міської держадміністрації Олександра Попова зі скаргою на порушення прав ветеранів з боку начальника Управління соціального захисту населення Тетяни Костюренко, – підлеглої Олександра Попова, - і директора Київського палацу ветеранів Геннадія Глєбова, знайшлися серед загалу ветеранів такі, що пророкували невдачу, оскільки в особі пана Олександра вони бачили лише колишнього виконавця «кришталево чистого КГБ».

Щоправда, нема де правди діти, цей підрозділ комуністичної влади таки добряче допік суспільству свавіллям і неповагою до законів. Але ж, майте Бога в серці, жодним судом України не доведено про злочинні дії колись такої відомої і шанованої організації! І хіба, скажіть на милість, вчорашні служителі «правої руки компартії» не стоять сьогодні в однім строю із «славними захисниками Вітчизни»? Хіба ж вони не отримують і собі такі ж славні пенсії і нагороди?

Але коли оптимістичні ветерани навели незаперечні аргументи, то противники звернення до київської влади були присоромлені:

-18 стаття Закону Верховної Ради про звернення громадян, – майже прокурорським тоном виголосив котрийсь з ветеранів, - зобов’язує керівника будь-якого рівня розглянути скаргу в присутності скаржника, дослідити всі документи і дістати на руки письмову відповідь від представника влади, і не просто чергову відписку, а вмотивовану відповідь по суті скарги!

На тому і порішили.

Але минув рік, пішов, слава Богу, другий, а відповіді таки як не було, так і немає. Вже частина ветеранів почала і собі зазнавати сумніву – чи у правовій державі ми живемо? І якби не сентенція з боку голови фракції Партії регіонів у Київській міській раді Олексія Омельяненка, похитнулася б ветеранська віра і у сучасну владу ПР і особисто в Олександра Попова:

«Мы видим изменения, которые идут в Киеве. Говорить о том, что сейчас принимаются незаконные решения - нельзя. Наоборот, исправляются ошибки, допущенные предыдущей властью. Решения по этим вопросам напрямую декларируются Поповым. И наша первоочередная задача - помочь ему в том, чтобы исправить ошибки, допущенные предыдущим мэром».

Але найбільш скептично налаштованих ветеранів вже не влаштовували ні славослів’я, ні відвертий замах на запровадження у столиці України вже відомого із нашої з вами історії «єдиноначалія».

«Действующий столичный градоначальник Леонид Черновецкий сегодня ничего не решает. Власть сосредоточена в руках главы КГГА Александра Попова». Об этом в ходе сегодняшней пресс-конференции заявил глава фракции Партии регионов в Киевсовете Алексей Омельяненко /Інтернет/.

Ветерани вирішили допомогти Олександру Попову так, як радив його сподвижник Омеляненко, і подали на голову КМДА до Окружного адміністративного суду м. Києва за бездіяльність та порушення 18 статті Закону про звернення громадян.

Довго Виконавча служба Міністерства юстиції шукала приводів не відкривати виконавчого провадження проти місцевої влади та її керівника, аж, нарешті, після повторного звернення до суду, який ухвалив зобов’язати Олександра Попова виконати Закон і розглянути скаргу Київської міського відділення ВОВ, до голови КМДА надійшов виконавчий лист на підставі ухвали Окружного адміністративного суду за №2а-12240/10/2670 від 07.02.11р. про зобов’язання Київській державній адміністрації створити комісію з метою розгляду та вирішити питання, порушені у зверненні Київського міського відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів від 18.06.10р № 32.

Цієї ж думки додержується і Державна служба з питань інвалідів і ветеранів під орудою Володимира Маслакова, яка листом від 15 травня зазначає:

« Служба на додаток до попередніх звернень (таких аж три! - авт.) в черговий раз просить вжити всіх необхідних зусиль та заходів з боку усіх зацікавлених сторін щодо визначення шляхів вирішення наявних проблем, пов’язаних з функціонуванням Палацу ветеранів». Але ні суд, ні Державну службу з питань інвалідів і ветеранів , ні ветеранів Київського міського відділення ВОВ голова-мер слухати не збирається. Та й для чого? Адже в нього є різноманітні заступники з надзвичайно розвиненим почуттям юридичної відповідальності та законності – Т. Костюренко та Л. Новохатько, які, не вдаючись до юридичної рутини та порпання у статтях законів, прямо і щиросердно відповідають: «Усі не скаржаться, тільки ви одні і скаржитесь!»

І то правда: стіни Палацу ветеранів по Бастіонній,11 прикрашають портрети сталінських генералів, а портретам Героїв України місця немає! І у музейній кімнаті Палацу можна не шукати інформації про Героїв Крут або про славний подвиг колишнього студента КІНГу Георгія Москаленка та робітника Віктора Кукси, які 1 травня 1966 року підняли над Києвом національний прапор Центральної ради Української Народньої Республіки. А українські політв’язні? А самоспалення Олекси Гірника на могилі Тараса на знак протесту проти зросійщення України і перетворення її на колонію більшовицької Росії? На жертовний подвиг останнього, як запевняє керівництво Палацу, ветерани «у 65-річчя визволення Києва» вважають недоцільним вивішувати портрет Олекси Гірника. І ніхто не скаржиться! Ні партдепутат комуніст Цибенко «со товаріщі», який взявся до цілком демократичних норм сталінської конституції фізично не допускати українських ветеранів-державників до Палацу, ні різноманітні соціалісти та воїни радянської інтервенції до сусідніх країн – ніхто не скаржиться! Палац ветеранів за державний кошт перетворений на заповідник мертвого і вже гнилого Союзу. З кожним роком, як відзначив на зборах голова Київського «Меморіалу» Роман Круцик, все зростає кількість червоних ветеранів – учасників Другої світової війни, яку окупаційні сили, що збройно повалили законний Уряд УНР і насадили жорстокий терористичний режим комуністичної окупації, охрестили «вітчизняною». А заступник Олександра Попова В. Новохатько ну ніяк не добере, чого конкретно вимагають ветерани-державники.

Можливо, саме тому і не спішить «мер» виконувати постанову суду і звернення Державної служби з питань інвалідів і ветеранів. Напевно, йому необхідний «другий термін» князювання у столиці в ролі «єдиного керівника», який взявся б «навести порядок». А тим часом, як повідомляє виконавча служба від 20.04.12 р. за підписом начальника відділу Державної виконавчої служби В.А. Калевича, «мер» Попов оштрафований на 680 грн за першим штрафом та на 1360 за другим! Цікаво знати, чи з власної кишені заплатив цей «мер-голова», чи вдався до державного бюджету, інтереси якого так щиро кинулась захищати вся Партія регіонів і її представник у Раді Олександр Попов?

Олесь ГРИБ, голова Печерського відділення ВОВ

 



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.