Чи зупинне Президент бандитизм на Лук`янівському ринку?

luk pidpriemtsi

 
Після невиконання головою КМДА О.Поповим своєї обіцянки приїхати на Лук’янівський ринок та на місці розібратись у ситуації, зневірені в київській владі підприємці ринку та активісти ВК «Наступ» сьогодні о 10 годині підуть шукати правди в Президента України.

Як повідомив Руслан Секела: «Головною вимогою акції буде втручання Президента у конфлікт та надання доручення міністру МВС Захарченку порушити кримінальну справу проти власника ТОВ «Квиткова Галявина», депутата Київради Ліщенка, колишнього голови Шевченківської РДА Пилипишина кримінальної справи за статтею бандитизм (ст. 257 КК України), та доведення її до логічного завершення, тобто до суду».

Нагадуємо, що сьогодні голова Київської міської адміністрації Олександр Попов пообіцяв підприємцям, що Лук`янівський ринок передадуть в комунальну власність. Він зустрівся з підприємцями. При розмові були присутні депутат Київради Віталій Кличко та Олександра Кужель. З боку ринку були три представники та Руслан Секела з громадської організації "Наступ". Говорили у кабінеті Попова на четвертому поверсі. Також на розмову запросили депутата Київради Олександра Ліщенка.

«Приймаючи учать в цьому форматі обговорення, він фактично визнав, що є власником ринку», - розповів правозахисник Віталій Дюкарєв. 43-річний Олександр Ліщенко є депутатом Київради від фракції "Народна партія". Також є членом комісії з питань земельних відносин, містобудування та архітектури. Дюкарєв уточнив, що під час зустрічі Попов чітко заявив, що ринок буде передаватись в комунальну власність. В суді Київська міська адміністрація виступить третьою стороною.

Потім викликали начальника столичної міліції Олексія Крикуна. Він кулуарно пояснив, що не має законних підстав вважати людей, які прийшли на ринок, бандитами, як їх називають підприємці. В його уяві вони представники законного власника. Він не бачить підстав вводити на ринок спеціальні підрозділи, виганяти їх з території ринку. «Але ж такими діями він підштовхує до конфліктної ситуації одних власників та колектив, який стоїть на позиції іншого власника. Наскільки здалось, в київської адміністрації є політична воля вирішити конфлікт. Як це все вийде, ми розсудимо пізніше", - зазначив правозахисник.

Дюкарєв зауважив, що близько 17.00 Попов вийшов до підприємців, які чекали біля будівлі «Потім спитав: "Яка від мене потрібна допомога?" Люди просили прибрати рейдерів з ринку, бо не можуть працювати. Попов запевнив, що за півтори-дві години буде на ринку, подивиться, що там відбувається. Якщо буде хтось заважати, прийме відповідні міри», - додав Дюкарєв.

Торік Київрада передала землю, на якій розташований ринок, в оренду ТОВ "Квіткова галявина". Торговці та адміністрація вважають рішення незаконним, бо 46 соток продали за 7 млн. грн., тоді як ринкова вартість — майже вдесятеро вища. 26 березня о 4.00 близько 70 чоловіків увірвалися на територію ринку і потрощили ятки. Станом на 20 годину підприємцями біля території ринку заблоковано дирекцію ТОВ «Квиткова галявина» на чолі з директором, повідомляє прес-служба ВК «Наступ».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.