Столичні чиновники знову зазіхаються на території Київського зоопарку

chinovniki zoopark

 
Національний екологічний центр виступає проти розділення Київського зоопарку на дві частини та перенесення його на Труханів острів чи деінде.


У червні 2012 р. головний архітектор Києва Сергій Целовальник заявив про те, що Київський зоопарк планують розділити на два майданчика: місце для життя тварин і науково-дослідницький центр. Архітектор аргументує таке розділення скаргами місцевих мешканців на тварин, що утримуються у зоопарку, і пропозиціями 20-річної давнини щодо перенесення зоопарку із Шулявської балки через «крики тварин» і «відповідні запахи».

Окрім того, депутат Київради, член Ради директорів компанії «XXI століття» Андрій Миргородський в інтерв’ю газеті “Сегодня” заявив, що є потенційна можливість створення філіалу Київського зоопарку на Трухановому острові. За його словами, столичний зоопарк потребує негайної реконструкції, а на Трухановому острові можна створити комфортніші умови для тварин.

Олег Андрос, представник Національного екологічного центру України, коментує ці заяви так: «Київський зоопарк — це об'єкт природно-заповідного фонду загальнодержавного значення, і будь-які його межі, хоча б на метр, можна посунути лише указом Президента. Якщо Целовальник вважає, що можна кудись перенести зоопарк, то він сильно помиляється. Так само помилявся у 2007 р. тодішній голова КМДА Леонід Черновецький, заявляючи про плани перенесення зоопарку до Вишгорода й підігруючи таким чином забудовному бізнесу.

Якщо зоопарк буде перенесено з Шулявської балки, негайно розпочнеться розбазарювання Київрадою його землі та знищення унікального об'єкта природно-заповідного фонду.

На нашу думку, заява головного архітектора Києва є провокацією і перевіркою громадськості на готовність до спротиву дерибану київської землі».

Свою думку висловив також заступник голови НЕЦУ Олексій Василюк: «Аргументація Целовальника про те, що киянам заважає шум Київського зоопарку, є смішною і не витримує критики. Значно більшій кількості мешканців Києва заважає сам Целовальник – завдяки своїм забудовним планам. А пан Миргородський заявами про філіал зоопарку на Трухановому острові фактично схвалює забудову майбутнього об'єкта ПЗФ.

Ще в 1994 року Київрада прийняла рішення про резервування острова під заповідання. Зараз громадськість відбиває нові атаки забудовників на острів. Так, Головне управління містобудування та архітектури у рамках реалізації стратегічної ініціативи "Дніпровські острови" розпочало обговорення технічного завдання на розробку Концепції реновації території долини Дніпра в Києві, зокрема Труханова острова».

На думку представників НЕЦУ, при цьому в Київському зоопарку справді необхідно провести реконструкцію більшості вольєрів, які є застарілим спадком радянських часів. Нинішньої території Шулявської балки цілком достатньо для їх розширення та реконструкції, повідомляє прес-служба НЕЦУ.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.