Підлегла Олександра Попова звільнила директора «Київської фортеці»

fortetsya kulinich

 
Вісімнадцятого липня начальник управління культури КМДА Світлана Зоріна підписала наказ про звільнення В’ячеслава Кулініча, який понад 17 років обіймав посаду директора історико-архітектурної пам'ятки - музею «Київська фортеця». Звільнення відбулося з порушенням законодавства України, оскільки В’ячеслав Якович на момент звільнення знаходився на лікарняному.


Причина звільнення до банальності проста –  невгомонний та «божевільний», з точки зору корумпованих чиновників КМДА, захисник національної спадщини України в чергове «зарвався» та відмовився поділитись володіннями «Київської фортеці» з бізнес структурою, що планує облаштувати щось на кшталт масажного салону на території музею. Саме такий вид діяльності, поряд з іншими подібними, за словами В’ячеслава Кулініча, вказано в статуті ТОВ «Музей історичного культурного надбання «Платар», одним із засновників якого є відомий донецький міліардер Сергій Тарута. Нині ж ця структура претендує на одну із складових «Київської фортеці» - четверту фортечну башту та 1,5 га земель, що межують з нею.

Ідея щодо захоплення ласого шматка земель виникла у Тарути ще у 2005 році, але тоді вона мала абсолютно іншу «легенду». Тарута разом з екс- партнером, колекціонером Платоновим, шукали «майданчик» для публічного експонування однієї із своїх антикварних колекцій - трипільського посуду та коштовностей різних періодів. У цьому заходився допомогти В’ячеслав Кулініч та запропонував 4 башту. Перемовини щодо облаштування експозиції тривали певний період, і врешті Тарута підняв питання про передачу башти та прилеглих земель в оренду на 49 років, яке було однозначно відхилено директором «Київської фортеці».

На підтримку фактично присвоювання земель, що належать до складу історичних пам’яток України, виступила Світлана Зоріна, яка, не зважаючи на різку критику профільного комітету, у квітні 2012 винесла на голосування Київради питання передачі вищезазначеного об’єкту в оренду на 49 років ТОВ «Платар». Натомість отримала відмову та судову справу проти передачі башти в оренду. Усвідомлюючи, що директор «Київської фортеці», який вже неодноразово відбивав атаки рейдерів на землі «Київської фортеці» та відстоював цілісність її територій в судах України й на цей раз буде неухильний, 17 липня Зоріна поквапилась звільнити його з посади.

Слухання щодо подальшої долі башти відбудеться в Окружному адміністративному суді Києва 1 серпня й у разі призначення на посаду нового покірного директора «Київської фортеці» захоплення 4 башти неминуче. «Вони призначать представника від музею, який просто з усім погодиться», – переконаний В’ячеслав Кулініч.

В’ячеслав Кулініч подав позов щодо оскарження свого звільнення у суді і має намір звернутися по захист до Президента.

Тож, найближчим часом ми матимемо можливість оцінити спроможність гаранта Конституції зупинити Світлану Зоріну, яка не вперше зливає об’єкти культурної спадщини Києва.

Віктор ТАРАНОВ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.