У Київраді закликали перекрити кисень мовному закону в столиці

kievrada mova

 

Депутатська фракція «БЮТ-Батьківщина» у Київраді звернулася до секретаря Київради Г. Гереги з вимогою скликати позачергову сесію на 16 серпня 2012 року для розгляду двох питань. 


Перше - ухвалити рішення, які не дозволять на території Києва вступити в дію мовному закону. Друге - висловити недовіру Президенту як посадовій особі, який своїм підписом взяв відповідальність за злочин проти українського народу та звернутися до нової парламентської більшості щодо імпічменту Президента України В.Януковича.

Про це повідомила голова фракції «БЮТ-Батьківщина» у Київраді Тетяна Меліхова.

«Кияни обурені тим, що Президент підписав цей ганебний для України мовний закон. Тому київська громада через свій представницький орган – Київраду - хоче «перекрити кисень» мовному закону», - пояснила Т. Меліхова. Фракція «БЮТ-Батьківщина» у Київраді висловила сподівання, що Київ як столиця стане флагманом у боротьби із антиукраїнським законом. 

«Кияни легко володіють і українською, і російською мовою. Але ми усвідомлюємо, що українська мова, культура, історія - це титульна сторінка нашої держави. Руйнувати її, означає робити замах на вбивство самої України. Оскільки кияни вже стали свідками наступу і на українську історію, і на культуру, і на мову, сумнівів в тому, що В. Янукович хоче знищити державу - не виникає. Тому борючись за мову - ми боремося за українську державу», - заявила Т. Меліхова.

Голова фракції висловила сподівання, що кияни зроблять все можливе, щоб на найближчих виборах підтримати Об’єднану Опозицію, одним з пунктів передвиборчої прогарами якої є обіцянка скасувати цей дискримінаційний для української мови закон.

Депутат наголосила, якщо секретар Київради не скличе позачергове засідання Київради, а депутати не приймуть ініційовані БЮТом питання - це стане додатковою підставою вимагати розпуску Київради. А киянам висловити своє ставлення до Г. Гереги за допомогою голосування на виборах до Верховної Ради України.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.