Поки кияни відпочивають, столична влада «ділить» землю на Дніпровських островах і прибережних територіях

novak ostrovi

 
Поки кияни відпочивають, столична влада «ділить» земельні ділянки на Дніпровських островах і прибережних територіях. Про це заявили у фракції «УДАР» у Київраді, коментуючи розпорядження Голови КМДА Олександра Попова «Про проведення конкурсів із залучення інвесторів для реалізації інвестиційних проектів» від 25 червня 2012 року №1074.


Документом передбачається залучити інвесторів до затвердженого переліку об’єктів, які розташовані в Гідропарку, на Трухановому і Долобецькому островах та інших прибережних територіях Дніпра. У Попова пропонують приватним бізнесменам створити на цих ділянках «зони відпочинку з рекреаційною, соціальною та економічною інфраструктурою».

«Але ж інвестор – це не «добрий дядько», який задарма буде облаштовувати спортивні та дитячі майданчики. Він зацікавлений чимшвидше «відбити» затрачені на соціальні об’єкти гроші, тому у рекреаційних зонах вздовж Дніпра можуть з’явитися капітальні будівлі, в яких розташуються ресторани чи міні-готелі, МАФи, тощо», - зазначила заступник голови фракції «УДАР» у Київраді Наталія Новак.

За словами депутата, нинішня влада не випадково почала реалізовувати Стратегію розвитку Києва до 2025 року саме з «Дніпровської перлини», адже на кону – найдорожчі і найцінніші землі, які має Київ. І така політика може призвести до фактичного захоплення ласих шматків території вздовж Дніпра олігархами, наближеними до влади.

«Очевидно, нинішня влада поспішає освоїти землі прибережних зон Києва до прийняття Генплану міста», - додає Н. Новак.

У столичному осередку партії наголошують, що Дніпровські острови і прибережні ділянки потребують уваги і опіки як з боку киян, так і з боку влади. Але це має відбуватися прозоро і відкрито. «УДАР» виступає за цивілізоване створення рекреаційних зон з попереднім затвердженням детального плану території.

«А питання облаштування прибережної зони і Дніпровських островів обов’язково має бути винесено на обговорення громадськості, і здійснення будь-яких проектів на цих територіях має відбуватися виключено за згоди киян», - вважають у фракції «УДАР» у Київраді.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.