Провал реформи ЖКГ у Києві загрожує збільшенням аварій на тепло- і водомережах столиці

img 0684

 
Нищівний провал реформи ЖКГ у Києві свідчить про неспроможність нинішньої столичної влади забезпечити нормальні умови проживання киянам, а також створює загрозу збільшення кількості аварійних ситуацій на тепло- і водомережах столиці, враховуючи, що тільки за перше півріччя в столиці було зафіксовано близько майже 100 тисяч скарг киян на житлово-комунальні проблеми. Про це йдеться у заяві фракції «УДАР» у Київраді.


«Незважаючи на те, що Попов і Мазурчак раніше були очільниками Міністерства житлово-комунального господарства, реформування профільної галуззі у столиці виявилося їм не під силу. Вони провалили власні програми, хоча неодноразово публічно обіцяли киянам, які утворили ОСББ, виділити з бюджету міста гроші для проведення ремонту фасадів і парадних, іноді йшлося навіть про капітальний ремонт і оновлення прибудинкових територій. Жодна із міських програм, які затверджувались 2011 року, так і не виконана на сьогодні», - зазначає заступник голови фракції «УДАР» у Київраді Наталія Новак.

За словами депутата, законодавство про ОСББ передбачає, що перший ремонт після створення кондомініуму робить колишній власник будинку, тобто - муніципалітет. Однак у столичному бюджеті грошей на ремонти не вистачає.

«ЖКГ у кризовому стані. Якщо справа так піде й далі, то Київ очікує руйнація каналізаційних мереж і мереж водопостачання. Вже на сьогодні тепломережі зношені більш як наполовину, а міський колектор – повністю, третина ліфтів перебуває в аварійному стані, Бортницька станція аерації, яка прокачує усі нечистоти Києва, переповнена і може не витримати чергової зливи. А там і до екологічної катастрофи недалеко», - наголосила Н. Новак.

В «УДАРі» нагадують, що загалом протягом 2012 року в Києві планувалося створити тисячу ОСББ, натомість наразі створено тільки 17.

«Столичні високопосадовці, відповідальні за проведення реформи ЖКГ, намагаються знайти «стрілочника» - перекласти провину на начальника профільного управління, мовляв, не виконали план через недосконале законодавство та відсутність роз'яснювальної роботи серед населення. Вибачте, Олександр Попов ще рік тому очолив Координаційну раду з питань сприяння розвитку об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), одним з основних завдань якої був розвиток консультаційних центрів із проведення роз'яснювальної роботи та надання методичної підтримки мешканцям у створенні ОСББ. То хто ж йому заважав виконувати свої посадові обов’язки?» – зауважує депутат.

У столичному осередку «УДАРу» зазначають, що коштів на нормальну реконструкцію комунального господарства нема ні в державному, ні в столичному бюджетах. Водночас, питання якості комунальних послуг і їхньої вартості – у першій десятці проблем, які турбують українців.

«Міська влада неодноразово заявляла про необхідність залучення інвесторів, які б вкладали кошти в ремонт і реконструкцію столичної інфраструктури, а місто б компенсувало їм витрати з невеликим профітом протягом 10-15 років з платежів споживачів. Така практика державно-приватного партнерства існує в багатьох європейських країнах. Але ж хто захоче мати справу з сумнівним партнером, який регулярно не виконує бюджет? Тому інвестори і не зацікавлені у співпраці з нинішньою владою, бо не можуть бути впевнені в поверненні вкладених коштів», - підсумувала Н. Новак.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.