У Києві стають відомими імена претендентів у судді

suddi

 
Вища кваліфікаційна комісія суддів України 25 жовтня провела відкрите засідання з нагоди визначення результатів кваліфікаційного іспиту на посаду судді вперше, який проходив цьогоріч у три етапи.


Визначення результатів іспиту, починаючи з 22 жовтня, відбувається щоденно. На кожне засідання Вищої кваліфікаційної комісії суддів України викликають по 100 претендентів на посади суддів, документи яких готові до розгляду. Результат іспиту кожного кандидата оцінюється Комісією окремо, а остаточне рішення стосовно кандидатів залежатиме не лише від кількості набраних ними балів за виконані завдання, а й з урахуванням їх особистих та моральних якостей.

Попередній підсумок кваліфікаційного іспиту, більшість, майже 90 відсотків, претендентів відповідають ключовим критеріям відбору на посади суддів вперше.

«Позиція Комісії була й залишається сталою: особи, відібрані для судових посад, зобов’язані відповідати усім законодавчо установленим вимогам, мати достатню кваліфікацію в галузі права, а також високі моральні якості і особисті здібності. Ми раді тому, що претенденти на суддівську посаду відповідально ставляться до свого вибору, й початок визначення результатів іспиту підтвердив це. Але, на жаль, не всі кандидати свідомі: дехто з претендентів на посаду судді вказував неправдиві відомості про себе в анкеті, а деякі негативно характеризуються в професійній діяльності. Всі такі факти й обставини Комісії відомі, ретельно перевірені та будуть ураховані при визначенні результатів кваліфікаційного іспиту таких кандидатів», - заявив голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Ігор Самсін.

Нагадаємо, 28 березня 2012 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України оголосила другий добір на посаду судді вперше. До добору на прогнозовані цьогоріч 724 вакантні посади у місцевих судах загальної юрисдикції після опрацювання документів претендентів було допущено 3 584 особи. Після анонімного тестування понад 1200 кандидатів отримали можливість взяти участь у другому етапі – кваліфікаційному іспиті. Остаточне рішення стосовно кожного з претендентів ухвалюватиметься за результатами засідань Комісії, на які запрошені всі кандидати, повідомляє прес-служба Комісії.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.