Конча-Заспі повернуто 6 га землі лісового фонду – прокуратура

prokuratura obolon

 
На вимогу Київського природоохоронного прокурора лісопарковому господарству «Конча-Заспа» повернуто земельну ділянку площею 6 га у Голосіївському районі столиці та розпочато демонтаж незаконно встановленої огорожі.


ПАТ «Київмедрембуд» у 2007 році отримано згоду КМДА на розроблення технічної документації із землеустрою для будівництва бази відпочинку на вул. шосе Столичне, 29 км, що на території ЛПГ «Конча-Заспа».

Однак рішення про відведення товариству земельної ділянки Київрадою не приймалося. Жодних документів на право власності або право користування землею, у тому числі на умовах оренди, у товариства немає.

Незважаючи на це, ПАТ «Київмедрембуд» самовільно огороджено 6 га землі в Конча-Заспі та на ній, як з’ясувалося, знаходяться повалені та аварійні дерева, встановлено кілька нежитлових дерев’яних споруд. Огороджена територія, до того ж, ще й охороняється.

Київським природоохоронним прокурором до Головного управління контролю за благоустроєм Києва та комунального підприємства «ЛПГ «Конча-Заспа» внесено подання з вимогою привести захаращену земельну ділянку в належний стан та звільнити від самовільно встановлених дерев’яних споруд і металевого паркану.

Подання прокурора виконується та 20 грудня 2012 року знесено половину огорожі. Роботи з демонтажу тривають.

За законодавством громадяни та юридичні особи набувають права власності або права користування земельною ділянкою на підставі рішення органів виконавчої влади, яке посвідчується державним актом або оформляється договором оренди, повідомляє прес-служба Київської природоохоронної прокуратури.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.