Автоперевізники залізничного вокзалу перевозили людей поломаними машинами

prok riev new

 

На вимогу прокуратури Києва столичне ДАІ та «Укртрансінспекція» перевірили автоперевізників, які надають послуги з перевезення пасажирів на території Центрального та Південного залізничних вокзалів.


Про це повідомив начальник транспортного управління прокуратури Києва Максим Гольдарб.

За його словами, головними порушеннями під час перевезень пасажирів є несправність транспортних засобів.

«Лише за п’ять днів перевірки інспекторами ДАІ складено 88 адміністративних протоколів за несправність транспортних засобів, відсутність у перевізників документів про здійснення технічного огляду машини перед виїздом, а, нерідко, й  проходження медичного огляду водія», – сказав М.Гольдарб та додав, що навіть є випадки, коли за кермом маршрутки був п’яний водій.

Він зазначив, що несправні автомашини евакуйовані на штрафмайданчики.

«За цей час 18 несправних автомашин, експлуатація яких фактично загрожує безпеці життя та здоров’я людей, евакуйовані на штрафмайданчики», – повідомив начальник управління.

М.Гольдарб зауважив, що ще однією проблемою, яка існує у сфері послуг маршрутного таксі, є, так звані, нелегальні перевезення.

«Інспекторами «Укртрансінспекції» в м. Києві на території залізничного вокзалу складено 45 актів про надання послуг з  пасажирських перевезень без дозвільних документів, відхилення водіями від маршруту, переобладнання транспортних засобів», - сказав прокурор.

Він стверджує, що саме це значним чином впливає на безпеку пасажирів та учасників дорожнього руху: «Відсутність дозвільних документів, відсутність договору із замовником – це ті передумови, які дозволяють власнику транспортного засобу уникати будь-якого контролю за технічним станом його машини, перевірки стану здоров’я водія. А це, у першу чергу, створює загрозу для безпеки життя і здоров’я людей, котрі користуються послугами маршрутного таксі, у тому числі й на території залізничного вокзалу».

«На жаль, нам відомі сумні приклади, коли водії маршрутних таксі, працюючи по 18, а то й більше, годин на добу, стають винуватцями дорожньо-транспортних пригод, нерідко із смертельними наслідками», - наголосив Максим Гольдарб.

За його словами, ця перевірка стосується й надання послуг з перевезення пасажирів легковими транспортними засобами, а саме машинами «ТAXI», повідомлє відділ зв’язків із засобами масової інформації прокуратури міста Києва.

Відеофрагменти перевірки можна переглянути на сайті прокуратури міста Києва:

http://www.kyiv.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=115495



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.